Свързани новини

29.05.2019 09:26

Беглецът Зайков се изкъпа и се нахрани под носа на МВР

Видян 1632 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

3 седмици от началото на издирването на предполагаемия убиец от Костенец полицията се е натъкнала на следи, които разкриват, че Стоян Зайков се намира в района на града.


Новите доказателства сочат, че в периода от 20 до 24 май Зайков се е укривал в три къщи в района на вилната зона над град Долна баня. Собствениците на вилите, които живеят в София, са сигнализирали полицията, че някой е влизал с взлом в имотите им. От къщите липсвала храна, ползвани са кърпи и сапуни. На 19 май Зайков е забелязан близо до града.


Министърът на вътрешните работи Младен Маринов не потвърди официално информацията. "Трябва време и спокойствие, за да могат разследващите органи да си свършат работата", отбеляза той и прогнозира, че скоро Зайков ще бъде задържан. Той се издирва от 9 май, когато бившата му приятелка Милена, от която има син, беше открита мъртва. Оттогава безпрецедентната акция по залавянето му се превърна в абсолютно фиаско. Докато стотици униформени бяха обсадили малкото градче Костенец, Зайков успя да извърши второ убийство. На метри от първото местопрестъпление - в съседната къща, беше открит трупът на третия му братовчед Владимир. Също така беше намерена разглобена пушка в пчелен кошер до река до Костенец.


Преди седмица МВР предприе мерки да подсигури защитата на хора, които са имали отношения с издирвания. „Предприехме действия по защита съвместно с прокуратурата на евентуално застрашени лица, които са имали отношения – както семейни, така и спорове в миналото, с евентуалния извършител. Те са евакуирани и не се намират на територията на Костенец“, обясни тогава вътрешният министър. Той добави още, че полицията разширява периметъра на претърсване. В такъв случай остава загадка как Зайков е успял да се нахрани и изкъпе под носа на МВР.


Заради набезите на Зайков хората са уплашени и сами искат полицията да им претърси къщите.


Възрастни хора от Горна Василица се оплакват, че спят със секири и и тояги до главата, защото се боят да не ги навести издирвания убиец.


"Замръкваме със страх, ако дойде, ще го нахраня, да не ме трепе", жалва се пенсионерка.


Наоколо има много изоставени и необитаеми къщи, където Чане може да потърси убежище, без изобщо да бъде забелязан, коментират местните.


За пореден път вътрешното ни министерство е безсилно при издирването на опасен престъпник. Вече 13 месеца МВР не може да открие избягалия затворник Радослав Колев. Неговият спътник Владимир Пелов пък бе убит от друг криминално проявен мъж.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог