Свързани новини

26.05.2019 18:05

БСП със сигнали за порочни практики в изборния ден

Видян 1746 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


БСП подаде множество сигнали за порочни практики в изборния ден, съобщават от пресцентъра на партията.

БСП подаде жалба до РИК - Пазарджик за нарушения в изборния ден - в секция, в ОДЗ "Здравец", на гласувалите лица не са попълвани номерата на личните карти в избирателните списъци по указания на председателя на комисията. "Даването на такива указания е в грубо нарушение на Изборния кодекс. Моля ви, да извършите своевременно проверки и да разпоредите- да се вписват данните на избирателите в избирателните списъци",  се казва още в жалбата.

Социалистите в Перник са подали жалба до РИК-Перник за нарушени избирателни права в ОУ "Св. Иван Рилски" - гражданин не е бил допуснат да гласува неправомерно.  За нарушение на избиратели права сигнализират членове на БСП с жалба до РИК-Пловдив - в с. Триводици, общ. Стамболийски- гражданин с увредено зрение не е бил допуснат да гласува с придружителя си.

Подаден е сигнал и за неправомерна агитация от кмета на русенското село Ценово Петър Петров, извършвана в двора на ОУ "Христо Ботев" в селото.

За агитация в полза на ДПС, пред СИК № 6, в гр. Пещера, са подали сигнал членове на секцията. От секцията в с. Побит камък, общ. Разград, съобщават, че кметът на селото, регистрирана като представител на ПП ГЕРБ, провежда агитация пред изборното помещение и дава насоки за гласуването. По сигнал на жители на с. Ламбриново, Община Силистра,  пред СИК в населеното място се провежда агитация, щабът на "БСП за България" в Силистра е подал жалба в РИК. Жалба в  РИК - Силистра. има и за това, че кметът на с. Секулово, обл. Силистра, стои постоянно в изборното помещение.

БСП - Добрич сигнализира за купуване на вот в изборния ден от регистрираните в секция 83 и 84 представители на ГЕРБ в училище „Йордан Йовков”.


БСП - Перник сигнализира за агитация и раздаване на предизборни материали на партия ГЕРБ в СИК №37 в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, град Перник.

В град Пловдив са получени сигнали за предизбори билбордове на „Воля” в непосредствена близост до СИК-ове 90, 91, 93, 94, 95 и 96.

БСП-Кюстендил съобщава за сигнали от представители, застъпници, членове на СИК и гласоподаватели за установени технически проблеми с печатите, поставяни на гърба на бюлетините.


Снимка: Дума



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Корумпираните управляващи си знаят работата!

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

рак