Свързани новини

25.05.2019 08:05

Юнкер: Позицията ми за Брекзит остава непроменена

Видян 1386 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че оставката на британския премиер Тереза Мей няма да промени позицията му относно споразумението за Брекзит, което беше одобрено от всички страни членки.


Френският президент Еманюел Макрон заяви, че иска да види „бързо изясняване” на ситуацията с излизането на Великобритания от ЕС.


Макрон поздрави Мей за „смелата работа” да се опита да реализира Брекзит, който да е в интерес на страната й и с уважение към европейските партньори, съобщиха от френското президентство.


„Принципите на ЕС ще продължат да се прилагат с приоритет, за да може съюза да функционира плавно, а това изисква бързо изясняване”, допълниха от Елисейския дворец.


Германският канцлер Ангела Меркел също отбеляза решението на Мей да подаде оставка „с уважение”, като подчерта, че двете имат добра връзка, изградена на доверие.


Меркел очаква да работи с Мей в същия дух, докато тя е на позицията. Отбеляза, че Берлин „иска да запази близкото си сътрудничество и близките връзки с британското правителство”.


Брекзит без сделка изглежда неизбежен, след като британският премиер Тереза Мей обяви оставката си, което проправя пътя за превземане на властта от хардлайнерите, предупреди Испания.


"При тези обстоятелства, твърдият Брекзит изглежда е реалност, която е почти невъзможно да бъде преодоляна", заяви говорителката на испанското правителство Исабел Села, добавяйки, че "британското правителство, британският парламент ще бъдат " единствено отговорни за излизането без сделка (от ЕС) и неговите последствия“.


 


Източник: БНТ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

скорпион