Свързани новини

20.05.2019 11:45

Борисов: Край с Цветанов

Видян 5284 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 2.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  "Оставките са пречистване”,  заяви министър-председателят Бойко Борисов в Тази сутрин по бТВ. „Никой не се е родил премиер, министър или депутат. По-ненормално е да не си подават оставките, когато има повод. Това е имиджов удар не само за партията, но и за цялата политическа класа", посочи премиерът.

Помолен да коментира и имотния казус на заместника си в ГЕРБ Цветан Цветанов и последиците за политическата му кариера, сравни политиката с футболната игра: „понякога си звезда, друг път резерва”.

"Моята битка не е да си връщам партията, защото аз съм я създал, въпросът е как партията не без Цветанов, а без Борисов да продължи да е същата партия", посочи премиерът и повдигна темата за политическото си наследство в ГЕРБ.

"Подготвям се за ГЕРБ без Борисов. Вече съм на 60. Кой казва, че Цветанов иска да ми вземе партията?! Посочете  ги. Това са анализатори от опозицията. Виждам вече мои наследници. Цветанов е свършил много за партията, има знания и качества, но няма той да е мой наследник", категоричен е лидерът на ГЕРБ.

Премиерът отговори и на въпрос за неговата собственост. „Ние сме много сложна рода. С единия братовчед не съм се виждал от 40 години. С другите братовчеди не си бяхме говорили от 30 години. Сега като се видим, си махаме. Ние сме родени в една къща и не си говорим. Двама от тях съм ги бил и затова не си говорим, въпреки, че живеят в Банкя. Аз не си говоря с тях - те ли ще ми управляват бизнеса!? За една помпа се бихме”, посочи Борисов.

„Ипон си е 100% частна фирма, създадена на гола поляна. Няма приватизация, не е вземала нито една държавна поръчка. Барселонската къща е на Сашо Чушев, не е моя“, подчерта той. С тези аргументи той отговори на водача на листата на БСП за предстоящите евроизбори Елена Йончева, която иска прокуратурата да провери "случая с къщата в Барселона", както и братовчеда на Борисов Радослав Иванов, който управлява бившата му охранителна фирма Ипон. Припомняме, че от Българска легия – Антимафия пък разпространиха факсимиле от Агенцията по вписванията, според което Борисов купува от братовчед си Радослав половин урегулиран поземлен имот в Банкя за 3 496 лв.

Както и в Арена Армеец, Борисов отново каза също, че очаква ГЕРБ да получи предизборен удар от основните си конкуренти. „Костинброд - това е хибридът. Те в това са най-добри. Те нямат друг шанс и в учебника на КГБ пише, че най-добрият начин да унищожиш един човек е да подбереш избрани истини за него и да ги поднесеш в определена комбинация след което казваш лъжа. Затова в четвъртък-петък ще се готвим. Те нямат аргументи и затова атакуват с жлъч, злоба и компромати“, изтъкна премиерът.

„Никоя държава не се е справила с манталитета на човека, да придобие повече”, подчерта Борисов. „Видяхте в Австрия какъв скандал стана. При нас също веднага подадоха оставки", аргументира се Борисов.

„Ние сме инициаторите на това ЕС да има главен прокурор. Макар, че искат да си го припишат“, заяви още той по повод думите на лидера на БСП Корнелия Нинова, че Борисов се страхува от европейска прокурорска проверка срещу корупцията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Заплата

Одобриха заплата за издръжка: КНСБ

Международната организация на труда ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е меко казано странно

Настроението ви ще е меко казано странно. Не бъдете