Свързани новини

20.05.2019 09:55

Партията на Орбан напуска ЕНП

Видян 1163 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ХДС обяви, че очаква партията ФИДЕС на унгарския премиер Виктор Орбан да напусне ЕНП, предаде Таймс от Лондон. По-рано той заяви , че няма да подкрепи Манфред Вебер за шеф на ЕК и беше категоричен, че ще напусне ЕНП. Това обаче носи риск за самата десница, тъй като без депутатите на Орбан, тя може да изгуби мнозинството в ЕП.


В понеделник Анегрет Крамп-Каренбауер, шеф на ХДС на германския канцлер Ангела Меркел, даде да се разбере, че унгарският лидер е преминал границата. "Със своето поведение през последните няколко дни и срещата си с (италианския вицепремиер) Матео Салвини, той даде ясен знак, че ще си тръгне", каза тя пред Ройтерс.


Загубата на ФИДЕС, чийто контрол върху унгарската политика означава, че тя излъчва голям блок от депутати в ЕП, би отслабила ЕНП след майските избори и потенциално може да я лиши от решаващата дума при избора на приемник на Юнкер. През март германският консерватор Вебер издейства споразумение, според което членството на ФИДЕС в ЕНП е замразено.


Орбан не е казал кого ще подкрепи вместо Вебер, но мнозина анализатори виждат в срещата със Салвини признак, че двамата популисти и противници на имиграцията желаят заедно да създадат крайнодясна група в ЕП.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион