Свързани новини

15.05.2019 15:48

Проф. Гечев: Борисов провали енергийни проекти за милиарди

Видян 1024 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Бойко Борисов  провали енергийните проекти, от които България можеше да печели милиарди левове. Спря „АЕЦ „Белене“, защото проектът бил руски. А в същото време Германия увеличи двойно доставките си на газ от Русия, строи „Северен поток“. На тази политика, в ущърб на българските граждани, трябва да се сложи край“, категоричен бе кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ проф. Румен Гечев по време на обиколката си в област Плевен.


По думите му западноевропейските партньори на Борисов – Меркел и Макрон, с които премиерът се хвали, че е голям приятел, развиват икономически отношения с Русия, въпреки наложените санкции на Москва, а правителството на ГЕРБ с лекота се отказа от печелившите съвместни проекти с Русия. „Ако бяхме построили централата в „Белене“, щяхме да имаме евтин ток, а това значи по-ниски разходи за бизнеса, по-конкурентна икономика и по-ниски цени на стоките и услугите“, добави проф. Гечев.


Той анализира и процесите в Европейския съюз, като заяви, че ще работи за промяна на модела, по който се отпускат субсидиите на българските селскостопански производители. „Промяна в Европа е задължителна, защото Европа не стои добре икономически на международната сцена. Тя изостава от САЩ и Китай. Искаме промяна на механизма, по който се разпределят еврофондовете, за да може да се изравним със средноевропейските държави. Неприемливо е субсидиите за западните страни да са с 30-40% по-високи. Ние ще искаме изравняване на субсидиите, иначе българските земеделци няма как да са конкурентни. Трябва да има пазарна справедливост“, коментира Гечев.


 


По отношение на политическата ситуация у нас, професорът заяви, че поредната оставка на министър – в случая на земеделския Румен Порожанов, говори, че тази власт си отива.   


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Стойчо пенев 30.06.2019 14:08

    Професор Гечев ,ти нямаш срам.Ти ли си този които говориш,кои провалил АЕЦ "БЕЛЕНЕ".Ти, които по времето на Жан Виденов докаро България до национална катастрофа.Тогава когато магазините бяха празни , а долара мина 3000 лева.Това е наглост и безсрамие.Но не се учедвам.Ти си комунист,а комунистите срам нямат.Всички сте негодници. Та нали ако имахте малко морал щеше да потърсите сметка на вашия лидер Корнелия Нинова за далаверите и за кражбите които лично е извършила.Ако бяхте почтена партия до сега тази жена сами трябваше да я натирите от поста и.Но вие няма да направите това.Държите я на власт,защото тя ви е нужна такава.Нужна ви точно с кажествата които притежава.Крадлива,брутална,нагла и интригантка.Вие срам нямате.Негодници!!!...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

рак