Свързани новини

14.05.2019 09:30

Порожанов хвърли оставка, премиерът я прие

Видян 2592 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов подаде оставка пред премиера Бойко Борисов. Оставката е приета от министър-председателя, съобщи Нова телевизия.


В мотивите за решението си Порожанов посочва, че не желае атаката срещу него да влияе на работата на правителството.


Припомняме, че проверка на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) установи несъответствие в подадената от министъра на земеделието Румен Порожанов имуществена декларация за 2018 година.  


КПКОНПИ е извършила проверка на всички декларирани данни и обстоятелства от Румен Порожанов, включително и за лицето за което декларира, че се намира във фактическо съжителство на съпружески начала. Проверката е приключила с доклад за несъответствие.


Напомняме, че първо 19 минути написа, че жена му е укрила – поне в декларацията не присъства нито фактът, нито сумата, срещу които тя е продала дружествените си дялове в надарената с държавни поръчки и еврофондове за 3 млн. лв. фирма Армар. Дори само по уставен капитал нейните 28% се оценяват на 263 200 лв., което са повече от неговите министерски заплати за цял един правителствен 4-годишен мандат.


След това колегите от Биволъ извадиха въпросните недекларирани сделки с придобиване на два апартамента, от които дамата е спечелила след бърза препродажба други 160 000 лв. И със земя – уникалната и супер скандална цена от само 2180 лева за 14 декара в Банкя или под 16 СТОТИНКИ НА КВАДРАТЕН МЕТЪР В ЕДНА ОТ НАЙ-СКЪПИТЕ ЗОНИ НА СОФИЯ-ГРАД.  ИМОТЪТ Е ДЕКЛАРИРАН НА 43 ПЪТИ ПО-НИСКА ЦЕНА, КОЕТО ОСВЕН ЧЛ.313 ОТ НК Е И УКРИВАНЕ НА ДАНЪЦИ ПО ДПК И Е ИНТЕРЕСНО ЗАЩО НАП ВСЕ ОЩЕ НЕ СЕ Е ЗАДЕЙСТВАЛА ЗА КРАЖБАТА НА ОГРОМНИ ПАРИ ОТ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Какво излиза - срещу него имало атака от някакви зли люде, а иначе той и порската му фамилия са чисти като сълза. Да ви имам пресцентъра и пиарите! Кога ще проговорите в прав текст - че падишахът взема глави, когато работата стане напечена, и нищо не зависи от личната воля на този и онзи? Но си запазват всичко натрупано и крадено през годините, нали. И перспективите за още по-топла и мека службица, справка: Московски.

  • 002 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Чест прави на това малко вестниче 19 минути, заедно с няколко сайта и фейса да гътнат тоя екземпляр! Доган се усети че напора пълзи към агите, и жертви и бушони са необходими! Един по един до един! Цялата шайка воглаве с главатаря им е време да мятат пешкира!

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    А конфискация КОГА?

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

телец