Свързани новини

13.05.2019 10:35

КОНПИ взема имоти на агроминистъра, готов е за съд по чл.313 от НК, НАП да провери жена му за укрити данъци

Видян 7660 пъти | Коментари 0
Гласували 5 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Проверка на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) е установила несъответствие в подадената от министъра на земеделието Румен Порожанов имуществена декларация за 2018 година, съобщиха от Комисията, без да уточнят за какво точно несъответствие става дума.


Ясно е обаче, че ако земеделският министър не е подал коригираща декларация или тя не обяснява установената разлика между декларираното и притежаваното от него, срещу Порожанов може да започне процедура по отнемане на имуществото му.


Заради твърдения на министъра, че КПКОНПИ не е публикувала изцяло или че е променила декларацията на Порожанов, Антикорупционната комисия уточнява, че е „публикувала на интернет портала си всички подадени декларации за имущество и интереси за 2018 г., на лица, заемащи висши публични длъжности, включително и декларацията на Румен Андонов Порожанов“.


   Министърът „е включил информация за лице, с което се намира във фактическо съжителство на съпружески начала“, но е „декларирал е пред Комисията, и че не желае да бъде публикувана информация относно лицето“, се посочва в съобщението.


Само че това не е възможно по закона – укриването на информация се преследва от член 313 на Наказателния кодекс, по който Порожанов вече трябва да е даден на съд.


Освен, че сам се обвинява във фактически разпад на брака му, министърът на земеделието явно е изпитал неудобство от сделките на жена си. Напомняме, че първо 19 минути написа, че тя е укрила – поне в декларацията не присъства нито фактът, нито сумата, срещу които тя е продала дружествените си дялове в надарената с държавни поръчки и еврофондове за 3 млн. лв. фирма Армар. Дори само по уставен капитал нейните 28% се оценяват на 263 200 лв., което са повече от неговите министерски заплати за цял един правителствен 4-годишен мандат.


След това колегите от Биволъ извадиха въпросните недекларирани сделки с придобиване на два апартамента, от които дамата е спечелила след бърза препродажба други 160 000 лв. И със земя – уникалната и супер скандална цена от само 2180 лева за 14 декара в Банкя или под 16 СТОТИНКИ НА КВАДРАТЕН МЕТЪР В ЕДНА ОТ НАЙ-СКЪПИТЕ ЗОНИ НА СОФИЯ-ГРАД.  ИМОТЪТ Е ДЕКЛАРИРАН НА 43 ПЪТИ ПО-НИСКА ЦЕНА, КОЕТО ОСВЕН ЧЛ.313 ОТ НК Е И УКРИВАНЕ НА ДАНЪЦИ ПО ДПК И Е ИНТЕРЕСНО ЗАЩО НАП ВСЕ ОЩЕ НЕ СЕ Е ЗАДЕЙСТВАЛА ЗА КРАЖБАТА НА ОГРОМНИ ПАРИ ОТ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ.


Следват още шокиращи разкрития за апартаменти и съжителства агроминистерски..



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

близнаци