Свързани новини

10.05.2019 09:26

Кьовеши неотменимо е европрокурорът, обяви шефът на ЕП

Видян 7243 пъти | Коментари 1
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 


Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни, който участва в неформалната среща на върха на лидерите на ЕС в румънския град с уникална необарокова архитектура Сибиу, на която присъства и българският премиер Борисов, е категоричен, че Лаура Кьовеши 100% е новият главен прокурор на Европейския съюз. Той отново изрази своята и на целия парламент подкрепа за кандидатурата на бившата ръководителка на румънската антикорупционна агенция Лаура Кодруца Кьовеши, срещу която гласува българското правителство и дори не пожела да обясни по какви причини. Което даде възможност на публиката да разбере, че става въпрос за сериозни притеснения от бъдещите проверки за харченето на еврофондовете. През последните дни имаме редица примери в тази посока като започналия контрол от Европейската сметна палата на отпуснатите от Общността пари за пътища у нас и като разкритията, свързани с къщите за гости по селската програма, които хора от властта са превърнали в свои домове, за няколко фамилни на лидера на ДПС Карадайъ четете в следващи броеве!


    Таяни каза, че решението за Кьовеши е неотменимо и ще остане валидно и за следващия мандат на европейския законодателен орган.


    "Съществува административна приемственост, Европейският парламент вече взе това решение. Това решение не подлежи на отмяна", посочи председателят на ЕП.


Това беше силен натиск на Таяни, тъй като след редица кръгове на преговори между Европейски парламент и Съвета на ЕС все още двата екипа не са стигнали до консенсус, предаде БТА.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Слава тебе, Господи! Най-после! Душа да им е яка на всички крадци и мошеници!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева