Свързани новини

30.03.2019 08:03

Брюксел към Румъния: Не пречете на Кьовеши да се състезава за европейски главен прокурор

Видян 1751 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лаура Кьовеши трябва да може да участва безпрепятствено в процедурата по избор на европейски главен прокурор. За това призова Европейската комисия в петък след като по-рано стана ясно, че Кьовеши е получила забрана да напуска Румъния за 60 дни и да говори пред медиите за повдигнатите й обвинения за злоупотреба с власт и приемане на подкуп от Румънската следствена агенция, съобщава Свободна Европа.


„Всички кандидати за европейски главен прокурор трябва да бъдат третирани справедливо по време на прцоеса по избор“, заяви говорителят на Евопейската комисия Маргаритис Схинас.


„Призоваваме румънското правителство и румънските власти да се съобразяват с принципа за сътрудничество, заложен в договора [за ЕС] включително и що се отнася до процедурата за избор на европейски главен прокурор.“


Лаура Кьовеши е кандидатът на Европейския парламент за новия пост на европейски главен прокурор. Съветът на ЕС предпочете французина Жан-Франсоа Бонер. В момента се провеждат неофициални преговори между двете институции, които трябва да определят кой ще е първият главен прокурор на ЕС.


Малко след като стана ясно, че Кьовеши е кандидат за поста, Румънската следствена агенция започна разследване срещу нея за злоупотреба със служебно положение и приемане на подкуп. Тя отрича обвиненията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.