Свързани новини

18.03.2009 14:45

Нови автомобили и техника за поделенията на МВР в цялата страна

Видян 2281 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От няколко дни започнаха да пристигат нови автомобили и технически средства по проектите на МВР за подмяна на автомобилния парк на министерството, съобщиха от пресцентъра на МВР, предаде агенция БГНЕС.


След поставяне на отличителни полицейски знаци, за СДВР и областните дирекции на МВР в страната ще заминат 40 мултифункционални, високопроходими микробуса “Фолксваген” за нуждите на оперативните дежурни групи. Пак за улеснение на тяхната работа са доставени 29 специализирани криминалистични лаборатории, оборудвани по изискванията на НИКК с модерна дактилоскопска и друга апаратура за събиране на улики от местопрестъпленията.
100 автомобила “Шкода Октавия” за оперативни нужди в ОД МВР и специализираните дирекции ще бъдат раздадени в цялата страна. Други 100 високопроходими автомобила “Нива” ще бъдат раздадени в областните полицейски и противопожарни служби. Десет автобуса /с 20+1 места/ вече са доставени в СДВР за нуждите на специализираните звена. Така ще бъдат бракувани 30-годишните автобуси “Чавдар”, с които разполагаше Столичната полиция. От доставените нови 40 мотоциклета “БМВ” 25 ще бъдат за магистралната полиция, а останалите 15 – за изпълнение на задачи по ескорт на делегации. Вече са раздадени всичките 200 автомобили “Ситроен Ксара Пикасо”, по 100 в районните полицейски управления и гранични участъци на външните зелени граници. До края на годината очакваме доставката и на нови шест противопожарни автомобили. Закупени са и две специализирани платформи за транспортиране на автомобили /”паяци”/, с които ще бъдат вдигани неправилно паркирани коли в София. Те разполагат с най-нова система за вдигане на всякакъв модел автомобили чрез разгъващо се рамо, което може да достига до 8 метра дължина.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

дева