Свързани новини

18.03.2009 14:18

Тунизиец плащал на деца от Рибново да изучават корана в Казанлък

Видян 2680 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Преди 10 години в Казанлък е имало частно училище за деца от мюсюлманската общност, където те били подготвяни за обучение в ислямистки държави. Поне половината от тях били от скандално известното днес село Рибново.



Това твърди пред БГНЕС С.Т., която лично е преподавала на децата английски език. Занятията се водели в апартаменти в центъра на Казанлък, предаде агенцията. Учителите били наети от гражданин на Тунис - Мохамед, който очевидно бил и основният двигател на събитията. Децата били 4, 5 и 6 клас – момчета и момичета. Възпитаниците на казанлъшката школа били около 20 деца, основно от с. Рибново и карловското с. Розино. С.Т. се съмнява, че децата били отделени от родните си места, за да бъде прикрита тази дейност, тъй като Мохамед имал неприятности с тогавашния Главен мюфтия Неджим Генджев. По негово настояване тунизиецът бил есктрадиран от България, известно време се подвизавал в съседна Турция. След това учителката по английски език не е чувала нищо за него.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.