Свързани новини

05.05.2019 09:35

Цветанов сложи носия за 150 чевермета в Златоград

Видян 2188 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна




Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов за пореден път облече народна носия и се включи в празника на родопското чеверме в Златоград. За участието си в празника се похвали самият Цветанов с десетки снимки в профила си във Фейсбук.

"Започна празникът на родопското чеверме в Златоград. По-рано в автентично аранжирани дворове се приготвиха традиционни местни ястия, а майстори завъртяха 150 чевермета. Събитието бе открито официално с музикално шествие на 111 каба гайди. По традиция всички присъстващи на празника на родопското чеверме сме облечени с народни носии", написа Цветанов.

По-късно той добави: "Европа покрепя България да съхранява своята идентичност. Златоград е пример за това - тук всяка година гостите и хората, носещи народни носии - се увеличават. Градът все повече се възприема като перлата в Родопите, където всеки може да се зареди с позитивна енергия. Това заявих днес по време на шестия поред празник на златоградското чеверме и гайдарското надсвирване

Споделих, че докато вчера и днес съм наблюдавал подготовката за празника и прииждащите хора от цялата страна - за пореден път съм се убедил, че българите старателно съхраняват традициите си и искат да опознаят родината ни колкото може повече. Подчертах, че европейската солидарност ни дава всички възможности да бъдем част от голямото европейско семейство, но запазвайки същността си като нация със своите бит, култура, обичаи, традиции. Тя ни дава и просперитет. Като положителен пример в тази насока дадох всички кметове от Смолянска област, които съумяха да се възползват максимално от солидарността, за да подобрят инфраструктурата и средата за живеене на своите съграждани".


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Вълк в овчи кожи....

  • 003 Тихомир Томов 30.06.2019 14:08

    Чиста мастия , нищо общо с вълка !

  • 002 Зоя Деянова: 30.06.2019 14:08

    Зоя Деянова: Дъщерята на Цветан Цветанов ще оглави офиса на Световната банка в България. Поради каква причина изведнъж да се сдобием с това? Той струва 9 милиона наши пари, при изсикванията до последната плочка в кенефа, от бюджета на нашата държава. Апартаментът му е нищо в сравнение какво е подготвил – утре ще ни решава съдбините на децата с позицията на своето. Това, което ви пиша е истина. Но не мога да си издам източника. Повяврвайте ми! Офисът на Световната банка в България се прави, заради щерката на Цветанов. Повтарям го и запомнете като се случи! За първи път ще помоля да споделяте поста ми! Не е лъжа. Моля специалистите да кажат защо ще отваряме офис на Световната банка у нас. По какви причини?””

  • 001 Anonimen11 30.06.2019 14:08

    Боже,може ли ТОЯ С оня да е фактор??????????? Кажи Папа?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите.