Свързани новини

02.05.2019 16:45

Йончева: Борисов хвърли България в кьошето на Европейския съюз

Видян 1696 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Днес г-н Борисов отрече, че той и политиката, която води, ще доведе до излизане на България от Европейския съюз. Борисов хвърли България в кьошето на Европейския съюз и е на път да изкара България от Европа". Това заяви водачът на листата на БСП за европейските избори Елена Йончева в Димитровград след среща с ръководството на "Неохим". Тя посочи, че България не е приета в Шенген именно заради корупцията.


Елена Йончева цитира доклада на ЕС, в който се казва, че две трети от сигналите за корупция на видни политически личности не се разследват от българските специализирани органи. Корупцията в България възлиза на 11 млрд. евро всяка година - огромна сума, която може да бъде инвестирана в заплати, пенсии, в икономика с висока придадена стойност, коментира тя.


"В България 40 процента живеят на границата на бедността и социалното изключване. И по тази тема сме извън Европейския съюз", категорична бе Елена Йончева. В енергетиката Германия строи "Северен поток 2", а Борисов даде кранчето на газта на нашия южен съсед Турция. Йончева добави още, че обезлюдяването на селата и на България е съществен проблем. В община Димитровград, където има 26 села, четири училища са почти пред затваряне. Всеки млад човек между 20 и 39-годишна възраст напуска България поради липса на перспектива, констатира Йончева.


Кандидатът за евродепутат Деница Златева коментира по време на срещата с ръководството на "Неохим", един от най-големите работодатели в областта, че е изключително важно да развиваме българската икономика. Златева отбеляза, че по време на срещата кандидатите за евродепутати са поели ангажимента да намерят механизми, за да се подпомогне фирмата. Да се възползваме от възможностите на ЕС за подпомагане на химически предприятия, коментира Йончева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Решетников 30.06.2019 14:08

    Само така,моя красавице!Ние ще направим всичко възможно да не стоиш дълго в Сливенския затвор.Ти бъди като Матросов за нашата победа!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

близнаци