Свързани новини

16.04.2019 09:26

Ваклин се стреснал от присъдата на Иванчева

Видян 3367 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Бизнесменът Александър Ваклин се стреснал от присъдата на Десислава Иванчева, заяви самият той в сутрешния блок на Нова тв. Припомняме, че бившият кмет на район Младост бе осъдена на 20 години затвор за обвинение в корупция. А сигналът за корупция бе подаден именно от него.
Не съм употребен. Разбирам тежестта на присъдата, изключително тежка е. Но законодателят така е преценил, че такива дейния – деяния срещу цялото общество, трябва да бъдат наказани със съответната строгост. Чисто човешки тези присъди стряскат и мен”, каза Ваклин.
    В същото време адвокат Емануил Йорданов сподели, че ако Иванчева беше убила бизнесмена е щяла да получи по-малка присъда.  Според него Ваклин сам е определил какви пари ще подхвърля.
Йорданов каза, че в СРС-та по случая нямат нищо общо от това, което се споменава в присъдата. Записите са изключително неясни. В закона пише ясно, че осъдителна присъда не може да се постига само със СРС-та.
   По отношение на показанията на основния свидетел Дюлгеров, Йорданов заяви“ Той е бил каран от прокурори и служители на КПКОНПИ да даде определени показания. Всичко това е в нарушения на закона. Цялото разследване може да послужи за създаването на учебник за това как не трябва да се води разследване.


Стана ясно също, че глобата от 20 хиляди лева, която беше наложена на Иванчева, ще бъде намалена наполовина заради унизителния й арест пред спортното министерство преди година. Припомняме, че тя съди страната ни заради показната акция на прокуратурата и КПКОНПИ, когато бе държана на булеварда над 10 часа с белезници.


Двете жени (б.р. Иванчева и заместничката и Биляна Петрова) пък са оправдани за намерените в колата им белязани 56 хиляди евро. Те са осъдени само за поискан подкуп в размер на € 187 000. Те бяха върнати в ареста, след като в края на 2018-а бяха пуснати под домашен арест. Според решението на съда те имат поддръжници, които могат да им помогнат да се укрият.
Интересен е въпросът, защо бизнесменът Александър Ваклин не е привлечен като обвиняем по делото в качеството си на подкупващ. Съгласно законите у нас на наказание подлежи и този, който дава/предлага подкупа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Какъв коментар за кочината на боко

  • 003 Anonimen 30.06.2019 14:08

    този еснаф с очилцата как ли спи сигурно само змии и чущери бълнува

  • 002 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Ваклин,тепърва ще се стряска.Строителни олигарси,влезли под кожата на елементи от пп-герб,строят апартаменти за алчни милиционери,те си затварят очите и всичко е в реда на нещата. Цецо жил. рецидивист,се изплю в лицето на българите,те помислиха че вали дъжд,изтриха сопола му и продължиха да глупеят.

  • 001 Агоп 30.06.2019 14:08

    Защо никой не разследва Б.Б. за КТБ-на съвет при Иван Искров МПпредседателя на РБ е казал: ..."..чакай,че тук ми казват за сценарии при който , ако фалираме банката / КТБ/, тея /БСП/ никога няма да дойдат на власт.."?? Защо не подава оставка и Горанов за апартаментите си ?? Когато БСП дойде на власт , всички тези и още ще бъдат подсъдими , заедно със Цацаруни , Гешевци и Пл. Георгиевци !! Наглеци алчни заедно с Цецо кумецо!!

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

стрелец