Свързани новини

12.04.2019 17:00

Премиерът: До 10 дни ще започне изграждането на мост Свищов – Зимнич

Видян 1817 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



С румънския министър- председател Виорика Дънчила се разбрахме до десетина дни да започне изграждането на втори мост Свищов – Зимнич, заяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в Дубровник, предаде Фокус.

 „Решението, което взехме в София за глобалния център на „17+1“, днес го отваряме символично тук, в Дубровник. Тогава го предложихме, одобри се от китайска страна и центърът ще е в София. Това ще е мозъчният тръст на тази инициатива „17+1“, коментира Борисов. Той посочи, че са се подписали договори за логистични пристанища, за електронна търговия, за земеделски стоки, за туризъм. „Взе се решение догодина срещата да бъде в Китай. С колегата Алексис Ципрас сега говорихме, както и с китайския премиер Ли Къцян по тези проекти, за които търсим и Жан-Клод Юнкер за европейско финансиране. За да може по модела на хърватския мост да се направи подобно със съответните пристанища и жп линии – Солун, Кавала, Бургас, Варна, Александруполис, Букурещ, Белград“, посочи премиерът. „Едно птиченце ми подсказва, че догодина Берлинският процес пак ще е в София. Не казвам да знам, просто така смея да твърдя, че нашето европредседателство на фона на останалите, с резултатите, които даваме в момента, се отчита от всички“, коментира Бойко Борисов. На въпрос дали е говорено за средствата, които Китай е готова да вложи в балкански жп проекти, той отговори, че това са заемни пари. „Въпросът не е за парите, въпросът е за лихвите – това се плаща. В момента сме една от държавите с най-нисък дълг. Затова искаме да ги включим в партньорство, където самите компании да имат интерес да стоят в България“, обясни министър-председателят.


„Пари имаме да инвестираме, колкото искате, но те са с лихви. Така че затова сега и с премиерите на Гърция и Китай да търсим от три места инвестиране, за да имаме интерес да ги пълним тези пристанища с товари, тези жп линии да са натоварени и да изплатят парите, които са вложени“, заяви премиерът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Тихомир Томов 30.06.2019 14:08

    След 2 месеца нито той нито пияницата Жан КЛОН Ю ще са във властта !

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    КАК ТАКА СЛЕД 10 ДНИ! Все едно ще започват строеж на селска тоалетна! А планове, финансиране, разчети, договори - всичко това има ли го? А да не говорим, че пътните връзки от Свищов към вътрешността на страната са в лошо състояние.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв