01/02
12.04.2019 10:37

Очаква се близо 30 хил. работещи да повишат квалификацията си чрез процедурата „Ваучери за заети лица“

Видян 947 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Агенцията по заетостта стартира нов разширен прием на заявления по проект „Ваучери за заети лица” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Процедурата дава възможност на работещите за професионални обучения, както и такива за дигитална компетентност и чужд език. Финансовият ресурс за втория прием е в размер на близо 19 млн. лв., като се очаква с планираните средства още 30 хил. заети лица да повишават квалификацията си.По процедурата могат да участват работещи на трудов договор извън държавната администрация със средна или по-ниска степен на образование без значение от възрастта им, както и хора с висше образование, навършили 55 години.


„Динамичният пазар на труда изисква добре подготвени и квалифицирани кадри. В период на висока заетост фокусираме усилията си към работещите с по-ниска степен на образование с възможност да повишават квалификацията си или да придобият ключови компетенции“, казва Зорница Русинова, зам.-министър на труда и социалната политика.


Процедурата ще покрива 50% от разходите за обучения, а останалата част се доплаща от одобрения кандидат. „Изискването за самоучастие при финансирането ще доведе до по-висока ангажираност от страна на лицата относно качеството на обучението и ще създаде предпоставки за споделена отговорност между тях и обучителната институция за постигане на по-добри резултати“, уточнява Зорница Русинова.


Желаещите да участват могат да подават своите заявления в работни дни между 8:30 и 17:00 часа, както по електронен път, така и на хартиен носител, лично във всички бюра по труда в страната.Приемът на заявления е до изчерпване на предвидения финансов ресурс.Процедурата „Ваучери за заети лица“ се реализира по ОП РЧР с финансовата подкрепа на Европейския социален фонд. Общият бюджет е 50 млн. лева. Процедурата се изпълнява от Агенцията по заетостта. Повече информация за операция „Ваучери за заети лица“ можете да откриете на https://www.az.government.bg/pages/vaucheri-za-zaeti-lica/.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Денят ще предложи динамични социални контакти

Денят ще предложи динамични социални контакти. Бъдете