Свързани новини

09.04.2019 14:12

Десислава Иванчева ще се кандидатира за евродепутат

Видян 1576 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Отстранената от длъжност кметица на столичния район "Младост" ще се кандидатира за евродепутат. Това съобщи самата тя във вторник при заседанието по делото срещу нея, бившата й заместничка Биляна Петрова и предшественикът й на поста Петко Дюлгеров, обвинени във взимане на подкуп в особено големи размери, съобщава Нова тв. Те бяха арестувани при показна акция в центъра на София миналата година. В колата на Иванчева бяха намерени белязани 56 000 евро.


Иванчева каза още, че кандидатурата й за място в Европейския парламент ще бъде издигната от инициативен комитет. Събирането на подписи в нейна подкрепа започна още в сградата на Спецсъда. Екскметицата обяви, че, ако не успее да стигне до Брюксел, ще участва и в местните избори наесен. Ако пък бъде избрана за евродепутат, във кметския вот щяла да се включи само Биляна Петрова.


Пред спецмагистратите във вторник Дюлгеров за втори път се отрече от всичките си показания, дадени пред разследващите. Той заяви, че само със служебен адвокат и под натиск разказал как с него се свързал бизнесменът Александър Ваклин, а след това как станал посредник и взел 14 000 евро от общо 70 000.


Дюгеров се отрече и от казаното, че, седейки на задната дясна седалка в колата на кметицата, заедно с Биляна Петрова до него, пуснал парите в плик. Дюлгеров заяви, че е подписал протокола. И после допълни, че и служебният защитник, и служители от КПКОНПИ му казали, че ако даде "правилни " показания, можело да бъде освободен.


Междувременно стана ясно, че строителната фирма „Артекс“ първа подала сигнал срещу Иванчева. Такова твърдение направи самата тя на днешното заседание по делото за подкуп срещу нея. Тя обаче не можа да обясни за какво е бил сигналът, тъй като по нейни думи, по време на мандата ѝ, в квартала нямало строежи на „Артекс“.


Година след арестите на Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров, делото срещу тях е към финал. Днес бившият кмет на "Младост" дава обяснения и разказва за движението по преписката на строителния предприемач Александър Ваклин. Тримата бяха арестувани по обвинения за подкуп, който искали от бизнесмена, за да придвижат документите му за строеж. Иванчева подробно описва времето от 2016 г.  до деня на ареста.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

рак