Свързани новини

19.03.2019 15:43

Германия, Франция и Австрия се противят на САЩ

Видян 1874 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„ЕС да не танцува по свирката на Тръмп”, заяви в пряк текст президентът на Австрия Александър Ван Дер Белен пред най-влиятелния и най-авторитетен немски всекидневник Ди Велт.


 „Европа трябва да води по-независима от САЩ политика”, твърди опитният политик, който лансира за пореден път тази своя теза. В Берлин той намери подкрепа от влиятелен свой немски колега – вицепрезидента на Бундестага – парламента на Германия Волфганг Кубицки. Той поиска американският посланик Ричард Гренел да бъде обявен за персона нон грата веднага. Вицето на немския парламент е категоричен: „Когато дипломат се държи като комисар на окупационна сила, трябва да разбере, че толерантността ни си има граници. Федерална република Германия е суверенна държава”.
Това е отговорът на Берлин на натиска на посланика по две теми – неуваженото искане на Вашингтон за вдигане на военните разходи – превежда се като купуване на нова американска техника, и отхвърленото желание на САЩ за спиране на газопровода Северен поток 2, който и Германия, и Австрия твърдо подкрепят.
Франция не остана по-назад. Министърът на отбраната в Париж г-жа Флоранс Парли подхвърли забележителна по иронията си към натиска за американското въоръжаване на ЕС и оправдаването му с НАТО шега: „Има Член 5, не за Член F-35”. Тя визира прочутия член за взаимна защита на членовете на Алианса при нападение от друга държава.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

дева

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите.