Свързани новини

18.03.2019 09:34

Уеднаквиха правилата за прием в яслите с градините, нов режим за заболелите

Видян 1078 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичният общински съвет промени критериите за прием в яслите. Така правилата за кандидатстване се уеднаквяват с тези на детските градини. Важна промяна е, че удостоверяването на хронични заболявания вече ще се извършва от ТЕЛК, а не от личния лекар. Измененията ще влязат в сила до края на месеца, предаде БНТ. При следващото кандидатстване за общински ясли, допустимият брой на децата с хронични заболявания се намалява от пет на три в група, а повече точки ще се дават за постоянен адрес, за деца на работещи родители и студенти, както и ако детето има брат или сестра в същата ясла. Заради недостига на места, новите правила предвиждат по-сериозен контрол на записаните, но непосещаващи деца.


"В яслите всъщност имаме най-голям недостиг на места, ако трябва да сме точни, неслучайно тази година общинският съвет подкрепи да изградим две нови самостоятелни в район Красно село и район Триадица, коментира зам.-кметът Барбалов.


Критерият "уседналост", който вече се прилага за учениците в първи клас обаче не беше приет и за яслите. Причината е, че кандидатстването започва в края на месеца, когато влизат в сила и новите правила.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

дева