Свързани новини

12.03.2019 14:13

Отложиха за септември делото срещу граничарите ни в Турция

Видян 1179 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Делото срещу четиримата български граничари в Турция, чието поредно заседание бе насрочено за 9 часа днес, е отложено, съобщи 24 часа. Причината е, че документите по съдебната поръчка, които България е изпратила, все още не са пристигнали в Тежкия наказателен съд в Кърклареле.


Става дума за решението на бургаския районен съд да не изпълнява съдебна поръчка за изслушване на подсъдимите българи, уточниха запознати.


На заседанието изобщо не е даван ход, но турският адвокат на българите е внесъл в съда жалба, с която се иска прекратяване на делото. Тя обаче не е била разгледана и това най-вероятно ще стане на следващото заседание, насрочено за началото на септември, каза пред наш репортер адвокат Станко Кралев, който заедно с колегата си Росен Кожухаров представляват четиримата подсъдими - Николай Костов и Живко Петков, действащи служители на Гранична полиция и бившите вече граничари Михаил Цонков и Николай Петков.


Четиримата българи, които Турция съди за смъртта на рибар-браконер през 2008 г., се надяват  делото да бъде прекратено и сагата наистина да приключи. Разследване на военна прокуратура у нас установи, че няма извършено престъпление, становището им бе потвърдено през 2014 г. и от съда в Страсбург. Роднини на загиналия рибар Ялчин Ерджан обаче заведоха дело срещу четиримата ни граничари в Тежкия наказателен съд в Кърклареле.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

дева