Свързани новини

11.03.2019 13:32

Цветанов: Една кибератака може да доведе до 120 млрд. евро щети

Видян 1011 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

30 са държавите, които могат да извършат кибератаки към ЕС. Разбира се Русия е държавата, която е осъществявала подобни атаки в изборни процеси. Можем категорично да заявим, че днешната конференция е с изключително важно съдържание, единодушно решихме, че трябва да има общ подход. Аз съм убеден, че със започването и с функционирането на европейския център за кибератаки ще може да се противодейства и да се създаде този интегритет на всички държави членки на ЕС, каза лидерът на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти, предаде 24 часа.


Всяка година Европол също участва много активно в разследването на тези атаки. Една кибератака с вируси може да доведе до щети в световен мащаб от 20 до 120 млрд. евро, което означава, че ние живеем в един глобален свят, където всеки иска да получава своята услуга, но същевременно зависим все повече от информационните системи.


Държавната агенция за електронно управление има сериозен ангажимент да не се допуснат кибератаки по време на провеждащите се евроизбори както в България, така също и в другите държави. Европа за съжаление още не е в състояние достатъчно ефективно да противодейства на фалшивите новини, дезинформацията, коментира Цветанов.


Когато листата е окончателно готова, ще дадем отговор кой ще я оглави. Мария Габриел е получила най-много номинации ( 10 000  на брой) в структурите на политическа партия ГЕРБ. Тя има изключително голям потенциал - работила е като евродепутат и еврокомисар, каза още Цветанов.


Както и досега, така и за в бъдеще продължаваме да работим изключително честно с нашите коалиционни партньори. Между първо и второ четене ще продължим да разговаряме и да обсъждаме всякакви варианти. Когато сме коалиционни партньори, трябва да имаме възможност да комуникираме по теми, които могат да ни обединят. В момента една от темите е за ромите - знаете каква е активността на ВМРО, ние не сме излезли с окончателно становище, но внимателно анализираме тези законодателни промени, които могат да дадат добра перспектива за интеграция на тези слоеве. Трябва да подхождаме внимателно към всяка тема - както за вероизповеданията, така и за ромите.  Когато взимаме едно решение, го правим във формата на диалог и за обществения интерес, категоричен беше Цветанов.


Когато говорим за опрощаването, няма да даде превес на някоя партия, но може да създаде предпоставка за манипулация, фалшиви новини,  по една изключително чувствителна тема за българското общество. След като сме го подкрепили на първо четене, означава че сме дали политическата си подкрепа на този проект. ГЕРБ е втората политическа сила, която има най-много мюсюлмани, които са кметове, общински съветници. Не бих могъл да разделям живота в България на християни и мюсюлмани. Призовавам всички политици, които са се изказвали и са създавали усещане за противопоставяне в обществото, вчера беше изключително важен ден - 76 години от спасяването на българските евреи, всички заедно ръка за ръка да се хванем и да бъдем посланици на толерантността, апелира Цветан Цветанов.


Явно има някой, който иска да прави съществено разделение. Аз съм един от малкото политици, който е запознат може би най-добре със спецификата, манталитета на смесените региони, хората живеят прекрасно. Никога не съм делил нашите членове или българското общество на етнически принцип. Този законопроект е внесен след много консултации и в момента със субсидията, която е предвидена да се даде, тези пари ще отидат за погасяването на задълженията на мюфтийството, коментира още Цветанов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

стрелец