Свързани новини

07.03.2019 11:43

БСП: ДПС са най-силният коалиционен партньор на ГЕРБ

Видян 1059 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„България в момента се управлява от една нова коалиция – ДПС и ГЕРБ, на базата на договорки по коридорите на парламента, които не са в интерес на българското общество“. Това заявидепутатът от „БСП за България“ Стоян Мирчев в сутрешния блок на Нова телевизия. „Пъпната връв, която свързва ГЕРБ и ДПС, доскоро скрита коалиция, вече е официална“, допълни той. Мирчев обясни, че става въпрос за Закона за вероизповеданията.


„Поправките са много и по-голямата част от тях са свързани със заплатите на свещенослужителите - неща, които по принцип са говорени и пред президента. Но в преходни и заключителни разпоредби пише много ясно – всички задължения на вероизповеданията до 31 декември 2018 г. да бъдат опростени. Единственото вероизповедание със задължения в България и те са над 10 млн. лв., а според експерти – 12 млн. лв, са на мюфтийството“, подчерта Мирчев.


Депутатът от левицата коментира, че всички вероизповедания могат да си плащат данъците към НАП и държавата редовно, а това вероизповедание е решило да не го прави.


„ДПС сключват сделка с ГЕРБ – от едната страна стои ветото на президента, а от другата – опрощаването на тези 12 млн. лв. Опрощаване в такива размери на данъци ще удари по джоба на всеки български гражданин“, каза Стоян Мирчев. По думите му, този текст е написан само за тях и обслужва интересите на ДПС.


„По време на разговорите при президента не е ставало въпрос за такова опрощаване. Там става въпрос да се пресекат опитите за плащане от трети държави. Държавата, чрез бюджета, поема финансирането на заплатите, а тук говорим за неплатени данъци“, обясни Мирчев. Той припомни, че по време на скандала с Изборния кодекс също е имало сделка между ГЕРБ и ДПС. „Но тогава беше за формирането на кворума, машинното гласуване, смяна на данъчната система, самолети и още много други“, допълни социалистът.


Мирчев отправи въпрос към Цветан Цветанов – дали ще върне парите, които България е платила за осъдителни присъди по негова вина. „Той, като вътрешен министър, правеше внушения. България беше осъдена шест пъти. В момента той продължава да прави внушения. Това са стотици хиляди евро на българските граждани. Би трябвало човек със седем апартамента да има възможност да покрие тези разходи на българските данъкоплатци“, коментира Стоян Мирчев.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева