Свързани новини

07.03.2019 09:31

Агенцията по вписвания харчи повече за PR, отколкото за поддръжка на регистъра

Видян 1358 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Агенцията по вписвания харчи повече за медийна реклама и пиар услуги, отколкото за техническа поддръжка на уязвимия Търговски регистър, който миналата година блокира за 18 дни. Информацията бе предоставена на Mediapool след запитване по реда на Закона за достъп до обществена информация.
В разгара на кризата с блокиралия регистър ръководството на Агенцията по вписванията обяви, че системите се поддържат срещу 90 000 лева на година.
Тези пари са достатъчни за заплатите на едва двама квалифицирани специалисти по информационни технологии за срок от една година.
За сметка на това е видно, че Агенцията по вписванията има доста по-важна стратегическа цел – как да си поддържа имиджа.
На 7 юни миналата година е сключен договор с PR-фирмата Пюър ЕООД. Общата му стойност е 28 800 лева с ДДС. Срещу това фирмата се е наела да напише комуникационна стратегия, да се занимае с графика на събитията на агенцията, да поддържа база данни с журналисти, да пише съобщения и други. За всички тези дейности Агенцията по вписвания има щат за специалист за връзки с обществеността.
Предметът на договора с Пюър подозрително много прилича на двойно плащане. От една страна се поддържа служител на щат в агенцията, а от друга страна се плащат по 2400 лева на месец за писане на прессъобщения.
Другият голям външен договор за услуги на Агенцията по вписванията е с Дарик радио. Той е сключен на 1 януари тази година. Срещу 101 400 лева медията се ангажирала да излъчи 780 информационни спота от по 30 секунди на Агенцията по вписванията за цялата година.
Така общата сума по медийни и PR договори с Агенцията по вписвания достига сумата от 130 200 лева. За сравнение, тя е с почти 50% по-висока от 90-те хиляди лева, които агенцията плащаше на агенцията за подръжка по време на срива на регистъра.



Източник:  Mediapool



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

лъв