Свързани новини

28.02.2019 18:02

Шефът на киберсигурността с абсурдни коментари за аферата с Гал Барак и Ibank

Видян 3682 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Началникът на отдел Киберпрестъпност към ГДБОП Явор Колев направи меко казано абсурдни коментари във връзка с разкритията на австрийските, немските и израелските служби за Гал Барак (т.нар. Вълк от София). Припомняме, че 19’ бе една от първите медии, която съобщи за грандиозната измама, от която пари са минали и през българската Инвестбанк, чието име от голяма част от медиите умишлено не бе съобщено. Според Колев не се е случило нищо кой знае какво, защото в цялата тази схема нямало засегнати българи. Този факт обаче далеч не е проверен и не се знае дали в действителност това е така.


 Според шефа на Киберпрестъпността пък Гал Барак не е бил задържан в София, защото не е извършил престъпления на територията на България. Израелското външно министерство и австрийската полиция твърдят обратното! Как така не е извършил престъпления у нас, при положение, че киберизмамниците са изпрали милиони през българската банка? Не става ясно. Припомняме, че името на трезора на Петя Славова бе разкрито от израелското издание FinTelegram.


„Ръководителят на престъпната група Гал Барак, наричан още Вълка от София, няма престъпления на територията на България, но затова се извършва съвместна работа с Германия и Австрия, които също са потърпевши, за да се изясни всичко около личността на инвеститора”, пояси Колев.


Интересен е въпросът защо се наложи отново чуждите служби да разкриват престъпленията у нас. Вече Ви съобщихме за киберизмамата. Чак, след като австрийските служби раздухаха случая медиите у нас съобщиха за Вълка от София.  Новите разкрития на западните служби пък са поредният удар по родната банкова система, която и без това е сериозно разклатена след скандала с венецуелските пари пак през И-Банк.


Според шефа на отдел Киберсигурност в интернет непрекъснато се случвали най-различни измами.


В интернет се случват постоянно и най-различни схеми за финансови престъпления, уточни комисар Колев. Той предупреди и за други измами в интернет, свързани с децата и жените.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева