Свързани новини

21.02.2019 10:43

Британците с виза от £52, за да посетят Европа след Брекзит

Видян 1384 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Британски туристи, пътуващи до континентална Европа, вероятно ще трябва да плащат 52 паунда за виза след няколко седмици, след като испанските искания за статута на Гибралтар отново отклониха подготовката на Брюксел за Brexit, съобщава Гардиън.

Споразумението за законодателство, освобождаващо гражданите на Обединеното кралство от изискването за разрешение за пътуване, е затънало в спора относно това дали британската отвъдморска територия трябва да бъде описана като „колония“ в устава на ЕС.

Испания настоя с неохотната подкрепа на останалите 26 държави-членки, да се добави бележка под линия, съдържаща спорно описание на спорната територия.

Но в сряда сутринта Европейският парламент отхвърли езика, предложен от съвета на Европейския съюз, органа, който представлява държавите-членки.

Това е третият път, когато предложението на държавите-членки беше изпратено обратно от членовете на Европейския парламент и поставя под съмнение дали законът може да бъде спасен през следващите няколко седмици.

Петър Йежек, чешки евродепутат, заяви, че Испания „играе с огън“ само няколко седмици преди Великобритания да напусне ЕС:


„Brexit ще засегне много хора и ние трябва да направим всичко възможно да смекчим въздействието, а не да създаваме допълнителни проблеми за половин милиард души. Ако няма споразумение и няма освобождаване от визи за Обединеното кралство, британското правителство може да възприеме подобен подход и това ще бъде катастрофа. "

Евродепутатът заяви, че позицията на Европейския парламент е приета единодушно и че членовете на ЕП не могат да приемат „колониален език, който няма място в света“.

Парламентът предлага бележката да бъде сведена до просто заявяване, че има "противоречие между Испания и Обединеното кралство относно суверенитета на Гибралтар".





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

скорпион