Свързани новини

21.02.2019 09:38

ГЕРБ не ще да чисти мъртвите души от списъците

Видян 3031 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Няма да влезем в пленарната зала, ГЕРБ натвориха кашата с Изборния кодекс, да я оправят!Така лидерът на БСП Корнелия Нинова обясни в студиото на "Лице в лице" по БТВ защо червените депутати напуснаха парламента и няма да се върнат въпреки обрата в позицията на управляващата партия.

 "Напуснахме по три причини. Прегазиха законите с несъгласието да се спази той и да се избере нова ЦИК. Отнеха права на български граждани със зачертаването на преференцията. Разписаха авторитарната власт и изречението "една партия една държава" в закон", обясни Нинова в ефира на БТВ.

ГЕРБ прегазиха законите без да се замислят, отнеха човешки и политически права, отнеха правото за обжалване в Касационният съд с промените в Изборния кодекс, подчерта отново лидерът на БСП.

Нинова бе категорична, че БСП ще даде предложения за членове на ЦИК. Запитана дали социалистите ще се върнат в залата, за да гласуват тези предложения, Нинова обясни: "Решението за напускането на парламента бе взето от Националния съвет на партията, пак той трябва да вземе решение да се върнем!"

Соцлидерът припомни, че червеният пленум е взел решението за напускане след четири часа дебати. За напускането са гласували 77 души, против са били трима, а 33-ма са се въздържали.

"Смисълът на опозицията е да изразяваш аргументи. 26 часа битка - и нищо", посочи тя, аргуменриайки още веднъж защо червените няма да се върнат в парламента. Стоейки там, ставаме съучастници, посочи тя.

Нинова подчерта, че ГЕРБ нямат намерение да изчистят списъците от мъртвите души.

"Нашата задача е да дадем на хората алтернатива. Каквото решат - това", каза Нинова по отношение на казуса предсрочни парламентарни избори.

„Една партия се опитва да въведе диктатура. Ние сме против това, независимо кой е на власт“, заяви още Нинова.

„Решението за напускане е взето от Национален съвет на партията. Стоейки в зала ставаме съучастници на престъплението. Качеството на законодателството е отчайващо. Те вкарват поправки на поправките преди да са публикувани. Това е дъното на парламентаризма. Може ли парламент, който кове закони, пръв да ги нарушава? Нашата задача е да дадем алтернатива. Ако народът пак избере Борисов, това ще е негова воля“, каза лидерът на опозицията.

"Страната е залята от битова престъпност. Вместо службите да се занимават с това, униформените са превърнати в чиновници, които седят и приемат декларации срещу прането на пари".

Председателят на БСП Корнелия Нинова съобщи, че при нея са дошли директори на детски градини, които са й предоставили изисквания към тях от Министерството на образованието във връзка с прането на пари – трябва да подават декларации, да си направят график на обучение, вътрешни правила, критерии за съмнителни сделки, операции и клиенти за пране на пари, да разработят мерки за предотвратяване на изпиране на пари и финансиране на тероризъм.

Представяте ли си как един наркобос си пере парите през таксата от 40 лева в детска градина? - попита Нинова в студиото на bTV.

Тя е на мнение, че страната е залята от битова престъпност. „Вместо службите да се занимават с


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с предизвикателства

Днес може да се сблъскате с предизвикателства, които