Свързани новини

18.02.2019 10:44

Д. Вълчев: Избирателните списъци са неверни

Видян 1533 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Усетът, на който ние в началото се възхищавахме у Борисов, като че ли започна да изтлява”, заяви юристът и бивш просветен министър проф. Даниел Вълчев, в ефира на БНТ. "Когато не четеш книги, оставаш само на интуицията”, определи действията на кабинета и премиета той. Според него в правителството има "голяма умора". По думите му в това НС, наблюдаваме действия, които показват, че "в ГЕРБ силно е надмогнат здравия разум". По думите на Вълчев среднощното гласуване на правната комисия създава впечатление за една извънредност на ситуацията. Според него няма съмнение, че президентът Румен Радев ще наложи вето на промените в ИК.


Ексминистърът коментира въпроса  с преференциите, като подчерта, че българският политически елит по принцип няма доверие на хората, които гласуват. „Затова се опитват да направят всякакъв вид ограничения за това хората да вземат окончателно решение, по какъвто и да е въпрос”, посочи той.


Вълчев припомни, че през 2011 г. се приемат поправки в ИК, а тогавашният и сегашен премиер Бойко Борисов заявява, че правилата са трайни и няма да бъдат променяни. Оттогава има 20 поправки, включително и нов ИК, припомни юристът.


„Проблемът на българските избори не е ниската избирателна активност”, категоричен е Вълчев. „Просто ние имаме неверни избирателни списъци, поради което ни се струва, че е ниска избирателната активност”, посочи той.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

везни