Свързани новини

16.02.2019 07:02

Берлин каза "Не" на призива на САЩ да скъса с Иран

Видян 1479 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Германия не прие призива на американския вицепрезидент Майк Пенс към европейците да се изтеглят от договора за ядрената програма на Иран, защото Техеран дестабилизира Близкия изток.


Този призив Пенс отправи вчера на международната конференция за Близкия изток във Варшава, предадоха световните агенции.


"Заедно с британците, французите и целия ЕС ние намерихме начин Иран да остане в ядреното споразумение. И нашата цел остава Иран да няма ядрено оръжие, точно защото Иран дестабилизира района", каза германският външен министър Хайко Маас.


Без това споразумение "регионът няма да бъде по-сигурен и в действителност ще направи още една крачка към откритата конфронтация", допълни той по време на Мюнхенската конференция по сигурността.


САЩ се изтеглиха от ядрената сделка миналата година и възобновиха санкциите си срещу Иран, защото смятат, че Техеран се стреми да се сдобие с ядрено оръжие, припомня Франс прес. След това изтегляне иранската икономика срещна сериозни трудности в банковата сфера.


Под натиска на САЩ Иран беше изключен от системата за банков обмен СУИФТ, което сериозно затрудни финансовите отношения на Техеран с чужди партньори.


В отговор Берлин, Лондон и Париж обявиха създаването на специален механизъм за разплащане с Иран, който ще позволи поддържането на търговията с него при заобикаляне на американските санкции.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.