Свързани новини

28.01.2019 09:32

Арестите, за които България плати 1,8 млн. лева

Видян 3353 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Шумните полицейски акции на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов струват досега 1.8 милиона лева на българския данъкоплатец, разкрива разследване на бТВ. Специализираните акции с гръмки имена, които през 2010 бяха гордостта на Цветанов са ни донесли загуби от близо 2 милиона лева дотук. Показаните арести на хора от високите етажи на властта и фигури от ъндърграунда в крайна сметка приключиха с оправдателни присъди за тях и осъдителни за държавата ни. Срещу страната ни се водят още куп дела, които е твърде вероятно също да доведат до осъдителни присъди. И отново сметката ще бъде платена от нас, при това бТВ не слага вътре фирмените обезщетения по незаконни ревизии и запори за още 2 млн.лв. на същите лица. Специализираните акции по времето на Цветанов имат запомнящи се имена: Килърите, Октопод, Наглите, Захарно петле и т.н. Голяма част от записите на арестите пък бяха разпространени от МВР – пикчърс и всички ние ставахме свидетели на показността на акциите от времето на ББ1.


Голяма част от тези акции приключиха с оправдателни присъди, а държавата ни беше осъдена да плаща обезщетения на арестуваните. Фирма, претърпяла щети от акцията на Цветанов – Октопод например осъди страната ни да плати 800 000 лева. Арестуваният съдия Петър Сантиров пък получи обезщетение в размер на 300 000 лева, след акцията срещу него и бившия военен министър Николай Цонев. Самият Цонев пък получи обезщетение в размер на 100 000 лева. Европейският съд по правата на човека осъди странта ни да плати 40 000 лева на Тенчо Попов и съпругата му.  170 000 пък ще трябва да плащаме на Пламен и Йордан Стоянови за зрелищния им арест от времето на Цветанов. Алексей Петров пък ще получи от българския данъкоплатец 18 000 лева. 80 000 лева ще  бъдат изплатени на Борислав Гуцанов, а Антон Петров осъди България за скромните 30 000. Даниел Славов от Варна също ще получи 80 хиляди от държавата.


Запитан как му звучи сумата 1,8 млн. лева бившият вътрешен министър Цветан Цветанов разкри, че това е сериозна сума.


Да, действително може би са допуснати и слабости, след като са допуснати тези осъдителни присъди, добави бившият вътрешен министър.  Той призна още, че е допуснал грешка с ареста на Алексей Петров.


Във връзка с показността на акциите  и насочването на оръжия срещу деца (б.р. при ареста на Пламен Стоянов) Цветанов сподели още, че  не участва в планирането на операциите и когато се предприемат подобни действия всичко е, за да няма инциденти и да не се допуснат жертви.


Мога да кажа, че за това, което данъкоплатецът е платил в този период, сме защитили националната сигурност и сме създали респект за тези престъпни групи, които сме задържали, каза още Цв. Цв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Все пак последните му изречения не показват никакво съжаление!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови