Свързани новини

14.01.2019 16:25

Умря кмет в Полша, наръган с нож на благотворително събитие

Видян 1490 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Павел Адамович, кметът на полския град Гданск, почина, след като бе намушкан в гърдите на сцената на благотворителен концерт в неделя вечерта. 53-годишният мъж, който заема поста от 1998 г., претърпя операция през нощта, която продължи повече от 5 часа.


 Нападателят, 27-годишен бивш затворник с психически отклонения, е задържан. След нападението той изкрещял в микрофона, че е лежал невинен в затвора и се е представил като Стефан. Нападателят е успял да се качи на сцената с фалшива прескарта.


Нападателят бързо бил задържан от охраната на събитието, а после отведен от силите на реда.


Видеозапис от атаката, публикуван в ЮТюб показва как мъжът се качва на сцената, напада кмета, а после грабва микрофона и извиква, че предишното центристко правителство на партия Гражданска платформа го е пратило в затвора, докато той бил невинен, и че е бил подлаган на мъчения. "Затова Адамович умира", заяви той.


Гражданска платформа подкрепила преизбирането на кмета на общинските избори през октомври миналата година.


Председателят на Европейския съвет Доналд Туск, който е бивш полски премиер, съосновател е на Гражданска платформа и е от Гданск, призова в Туитър всички да се помолят за кмета. "Павел, ние сме с теб", написа той.


Съчувствие към Адамович изразиха също полският президент Анджей Дуда и премиерът Матеуш Моравецки, които осъдиха нападението.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.