Свързани новини

23.12.2018 17:53

ГЕРБ предлага евродепутатство на Станишев, призна той

Видян 3028 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На въпрос може ли да се кандидатира за евроизборите като независим депутат, Сергей Станишев заяви пред БНТ, че от ГЕРБ са му „отправили намеци в тази посока“, казвайки, че имат гражданска квота. Станишев прогнозира в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ , че на предстоящите евроизбори крайните антиевропейски националисти ще отбележат ръст, но ще останат в периферията на Европарламента и европейските институции.


"Не е тайна, че за мен е важно да работя в следващия Европейски парламент. Представете си лидерът на БСП да не е в българския парламент - винаги ще се получи разминаване между група и партия. Същото важи за европейското ниво и е важно да има координация между партията на ПЕС и нашата група в Европарламента", каза Сергей Станишев.


По думите му, въпреки отсъствието на лидера на БСП Корнелия Нинова от конгреса на ПЕС в Лисабон в началото на декември, на който той беше преизбран за лидер на европейските социалисти, най-точната индикация за настроенията в БСП са множеството поздрави, които е получил от симпатизанти. Станишев оцени липсата на лидера на БСП на конгреса като „пропусната възможност“.


Решението за подреждането на листите за евроизборите не е еднолично на лидера на БСП, изтъкна Сергей Станишев. Той призна, че за него е важно да бъде избран за евродепутат, защото така ще се подсигури координацията в ПЕС с оглед на преговорите в Европейската комисия и Европейския парламент след евроизборите.


Отношението към т.нар. „Истанбулска конвенция“ щеше да е различно, ако големите партии в България не се бяха поддали на пропаганда, коментира още Сергей Станишев. Проблемът с насилието над жените все още не е решен в българското законодателство, но е свършена донякъде, допълни той. „Въпросът с Истанбулската конвенция е решен от Конституционния съд“, каза Станишев. По думите му е в интерес на България да бъде променен Дъблинския регламент.


И в България подкрепата към ЕС спада, защото политиците прехвърлят проблемите си към него, но ЕС сме всички ние - държавите членки, заяви Станшев. Вече близо 70 години Европа живее в мир и относително благоденствие, макар че наистина има поводи за недоволство. „Не трябва да се изхвърля бебето с водата“, допълни Станишев. Европа преживява трансформация, защото светът се променя и тя търси новото си място и идентичност в него, изтъкна той и допълни, че хаосът около напускането на Великобритания от ЕС е най-добрата застраховка, че и други страни няма да я последват


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 първолак 30.06.2019 14:08

    Тоя малоумник дори не може да смята! От приключването на ВСВ са изминали цели 73 години, тече 74-тата. И той ще решава проблемите на ЕС! Харесва му заплатата, нищо друго. А с ИК да си избърше педераския задник!

  • 002 USA 30.06.2019 14:08

    Това апокривно издание 19 мин. е от категорията руски фейк тролове.Издателят му е доказан лумпен!

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    По време на правителството на БСП,Станишев изгони от поста зам.министър Корнелия Нинова за корупция след скандала Фронтиер.Тя е отмъстителна и едва ли ще му го прости...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Денят ще предложи динамични социални контакти

Денят ще предложи динамични социални контакти. Бъдете