Свързани новини

23.12.2018 08:04

Борисов в Белград: Като население и БВП не сме за подценяване

Видян 3073 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 В Белград се проведе шеста по ред Четиристранна среща на върха на премиерите на България, Гърция, Румъния – Бойко Борисов, Алексис Ципрас и Виорика Дънчила, и президента на Сърбия Александър Вучич. Четиримата лидери обсъдиха общите проекти в сферите на транспорта, инфраструктурата и енергетиката, развитието на икономическото сътрудничество, укрепването на регионалната стабилност и подкрепата за интеграцията на държавите в региона, предаде Фокус.


"Четирите държави като население и като БВП не сме за подценяване и имаме огромен потенциал да го развием именно с инфраструктурните проекти", заяви Борисов.

Борисов заяви, че най-късно до година, година и половина ще бъде завършена последната отсечка от участъка до сръбската граница. Премиерът отбеляза и напредъка в развитието на железопътните връзки между двете държави. Обявени бяха намеренията и за изграждането на още мостове между България и Румъния по река Дунав, които – по думите на Борисов – само за няколко години не само възвръщат инвестициите, но и осигуряват стабилни приходи.
„Нашият потенциал не е насочен към никой друг - готови сме да приемаме в нашите инфраструктурни проекти всеки, който поиска да се присъедини… ЕС и светът имат нужда от положителни примери за мир и разбирателство и с дипломация и толерантен тон да се решават проблемите“, увери премиерът.

Що се отнася до енергетика, Борисов съобщи, че е пусната поръчка за тръбите за Балканския газов хъб. Той подчерта още, че се работи и за създаването на връзка за втечнен природен газ от Гърция, и припомни, че в Черно море продължават проучванията за добив на природен газ.
Бойко Борисов обърна внимание на въпроса за миграцията, като подчерта, че за справянето с проблема „трябва да сме много единни“.

„Ако нещо може да потопи Балканите, това е миграцията. България се справя прекрасно – колегите от Сърбия го отчитат, колегите от Румъния го отчитат. Трябва да се помага много на Гърция, а също да се държим единно и здраво заедно“.
Борисов, а по-късно и Ципрас, изрази съжаление за ограничения напредък по въпроса, постигнат в рамките на председателството на Виена на Съвета на ЕС. „За съжаление, напредъкът по време на австрийското председателство не е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Добри Божилов 30.06.2019 14:08

    Нарязахме 200 бройки Миг-23 и 21, за да купуваме 8 бройки Ф-16. Нарязахме 4 блока на АЕЦ, за да купуваме ток от френската централа в Румъния. Сега искат да закрият ТЕЦ-овете, за да им купуваме скъпата енергия от ВЕИ. Още ли не разбираме, че смисълът на Запада е само да ни дои. Всичко дето го прави, е за да ни накара да купим нещо от него. ВЪВ ВСИЧКО!

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Това го дължите на чифута с трабанта той съсипа българската армия и наряза руските изтребители за да направи наколенки на клинтен и клинтановица да им излиже подметките и да подсили геноцида на българския народ ало гербавите като сте почнали с баневи що не продължите с сополан паси та да видите какво се вика крадене...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

дева

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите.