Свързани новини

21.12.2018 13:15

Цветанов: Евроизборите могат да бъдат атестат за думите на Доган

Видян 1940 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Цветан Цветанов коментира идеята на Ахмед Доган за програмен кабинет с думите "аз смятам, че към настоящия момент имаме парламентарно мнозинство". Пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов добави, че в немалка част законопроекти, които не са част от управленската програма и не са в коалиционното споразумение, ГЕРБ получава парламентарна подкрепа и от опозицията. Това според него показва национално отговорно поведение на някои парламентарни групи от опозицията


"В момента мнозинството има съответната обществена подкрепа и смятам, че евроизборите могат да бъдат един атестат за тези думи на Ахмед Доган. Аз съм убеден, че ГЕРБ ще има добър изборен резултат, защото съм убеден, че демократично мислещите български граждани осъзнават важността да бъдем част от обединена и силна Европа", заяви Цветанов.


По думите му ЕС няма алтернатива. За нас да сме част от силното европейско семейство на ЕНП е гаранция за успеха на Европа и за успеха на България, отбеляза той.


"С гласувания в българския парламент по много от темите ние сме постигали точно национален консенсус. Друг е въпросът, че ДПС имат може би повече национално отговорно поведение на моменти отколкото БСП", заяви Цветанов. Според него в много случаи БСП се разграничава от политическите решения на европейските социалисти и има сблъсък между националното и европейското политическо семейство на социалистите. Докато при ДПС няма разминаване на решенията с АЛДЕ.


"ГЕРБ по същия начин - кореспондираме с решенията на ЕНП, и аз съм убеден, че в следващите европейски избори много е важно какъв ще бъде резултатът на системните партии и на тези сериозни политически семейства. Да вярваме, че Сергей Станишев ще бъде човекът, който действително ще може да промени подхода и да върне проевропейската визия на "БСП за България", коментира той.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

телец