Свързани новини

30.11.2018 17:00

Президентът даде начало на 16-ата Българска Коледа

Видян 1528 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Старт на кампанията „Българската Коледа” даде от Университетската болница в Стара Загора президентът Румен Радев, съобщи бТВ. Над 2 милиона и 600 хиляди лева  бяха събрани за децата, които се нуждаят от рехабилитация и лечение миналата зима.

Теодор Колев е едно от децата, до които е достигнала „Българската Коледа”. Момченцето страда от  двустранна невросензорна загуба на слуха.

За да може да чува с апаратче, Теди е минал през две операции. А за да може да говори трябва да посещава всекидневно логопед. Цената на 20-минутен сеанс е 40 лева. И тук се намесва „Българската Коледа”.

„Отпуснаха 1200 лева, от които 1/3 отидоха за възстановяване на стария апарат + а другите всичките отидоха за рехабилитация слухово-речева с логопед, от което съм много доволна”, споделя майката Мария Койчева.

16-тото издание на „Българската Коледа” тази година ще подпомогне децата с тежки увреждания и заболявания.  А на Рождество bTV ще излъчи големият благотворителен концерт на кампанията.

„Резултатите от новите медицински технологии и методи стават все по-добри. Но има редица заболявания, където това е недостатъчно. Трябва едно продължително лечение, където трябва социална подкрепа на децата с тежки заболявания и увреждания”, заяви президентът Румен Радев.

Всеки може да сътвори коледно чудо. Достатъчно е да изпрати ЕС ЕМ ЕС на кратък номер 1117 или да позвъни на телефон 0900 1117.


Снимка: БГНЕС


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец