Свързани новини

22.11.2018 09:46

Учител осъди ученик, защото го нарекъл: госпожо

Видян 1445 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Конфликт в коридора на българско училище доведе до съдебен прецедент. 14-годишен ученик е осъден за обида на свой учител.


Деветокласникът от Механотехникума в Пирдоп Теодор Александров е един от най-младите българи, признати за виновни от съда. Осъден е, защото използвал обръщението "госпожо" към своя учител - мъж.


"Обърках се, исках да кажа: "Господине, здравейте", обаче казах "госпожо". Не съм искал. Той се върна, започна да ми вика: "Ти защо ме обиждаш?", разказа Теодор пред бТВ.


Учителят Ресми Бобев е преподавател по физическо възпитание близо 30 години. Твърди, че това не е първата обида от Теодор и след последния случай подал иск в съда.


В съдебното решение на районния съд в Пирдоп е отбелязано, че 14-годишният Теодор казал "унизителни за честта и достойнството на своя учител думи публично, като го нарекъл "госпожо", с което му нанесъл обида".


В същото време ученикът и родителите му също съдят учителя - за лека телесна повреда. Показват и запис от училищните камери.


Той се върна, почна да ми вика "Ти защо ме обиждаш с "госпожо", започна да ми налага удари, споделя ученикът. На първа инстанция съдът в Пирдоп признава и учителя за виновен за нанасяне на лека телесна повреда. И двете присъди се обжалват.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели.