Свързани новини

22.10.2018 13:20

Посланикът на САЩ забърка грандиозен скандал в Сърбия

Видян 1576 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на Сърбия Александър Вучич, премиерът Ана Бърнабич и министърът на отбраната Александър Вулин реагираха остро на изказване на американския посланик в Белград Кайл Скот.


Дипломатът, отговаряйки на журналистически въпрос в сградата на сръбското правителство за "хода на диалога с така нареченото правителство на Косово", каза: "Не така нареченото правителство на Косово, а правителство на Косово. Смятаме Косово за суверенна и независима държава. Те са избраните представители на Косово и ние имаме с тях контакти, както и с всички други представители на страните от региона".


Не си тук, посланик, да поправяш журналистите, а да отговаряш на въпроси, каза президентът Вучич по повод изявлението на Скот, пише вестник "Блиц". "Би било хубаво и прилично посланикът да бе проявил повече уважение към страната домакин, но "Америка е суперсила", каза Вучич и изрази съжаление, че не е присъствал на пресконференцията, предаде PAN.bg.


Той изрази подкрепа за отговора на министъра на отбраната Александър Вулин, който първи реагира, заявявайки, че в надменността си посланик Скот забрави, че Сърбия не е колония и не може да тъпче достойнството й. "Съжалявам, че посланик Скот не се опита да демонстрира надменността си на някое събитие с президента Вучич, защото тогава щеше да излети презглава от сградата на правителството", каза Вулин.


Премиерът Ана Бърнабич смята, че Вулин е реагирал адекватно на изявлението на посланика, което оцени като "скандално и непремерено, не само в дипломацията, а и представлява неуважение към домакина, тъй като е дадено в сградата на сръбското правителство".


Тя добави, че посланикът е присъствал с нея на срещи и знае, че "ако някой нарече Косово държава, срещите се прекратяват и този някой напуска правителството".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.