Свързани новини

16.10.2018 09:30

Водеща инвестиционна банка финансира сделката за ЧЕЗ

Видян 1924 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Водеща световна инвестиционна банка ще финансира сделката за закупуването на ЧЕЗ от „Инерком“. Това разкри ексклузивно в предаването Business Daily с Димитър Вучев ТВ Европа финансовият консултант от Мейн Кепитал Илиян Скарлатов.


По думите му финансирането се състои от два елемента – самоучастие в размер на 25-30% и предоставяне на останалото финансиране банката. Самоучастието пък ще бъде осигурено чрез активи на „Инерком“ и чрез допълнително финансиране от друга банка.


Скарлатов коментира и сроковете, в които сделката за ЧЕЗ може да достигне до завършек.


Припомняме, че през юли Комисията за защита на конкуренцията забрани покупката на активите на ЧЕЗ груп от „Инерком Груп“ на Гинка Върбакова, а като причина бе посочен бизнеса с фотоволтаици на компанията и възможността за създаване на господстващо положение. До края на септември Върбакова напусна управата на пет от дружествата, занимаващи се със соларна енергия и подаде ново уведомление в Комисията за защита на конкуренцията. Междувременно „Инерком“ оспорва и решението на КЗК пред Върховния административен съд, като делото е насрочено за 14 май 2019 г.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.