Свързани новини

27.09.2018 10:39

Празна зала провали работата на НС

Видян 1608 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Парламентът отмени заседанието си в четвъртък заради липса на кворум от 121 депутати.  Шефката на НС Цвета Караянчева даде две почивки от по 10 минути, но и след това не беше събран необходимия кворум. При втория опит за започване на заседанието се регистрираха 97 народни представители, а при третия - 106.


 Слугите на народа, които не бяха в пленарната зала без уважителни причини, както и тези, които не се регистрираха, въпреки че бяха в нея, ще бъдат глобени с 2/3 от полагащата им се дневна надница, обяви пред журналисти в Караянчева. Глоба няма да бъде налагана само на депутатите в командировка.


Опозицията в лицето на БСП не беше в залата, а представяше своя проект Визия за България.  Караянчева нареди левицата да популяризира визията си от петък и по-конкретно след края на пленарното заседание и до вторник, така че в сряда да бъдат зад банките в залата. От опозицията отвърнаха, че отговорност на управляващите е да си осигурят кворум, което ГЕРБ твърдеше при Орешарски.


За да има кворум и НС да работи, председателят се зарече оттук нататък да прецизира всяка една командировка. Караянчева изрази надежда, че в петък парламентът ще заработи.


На проваленото заседание трябваше да бъдат  разгледани два законопроекта - за местното самоуправление и за лекарствените средства. Засега не се обмислят извънредни четения.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

близнаци