Свързани новини

25.09.2018 15:42

Хиляди хора със забавени заплати след удара по Арабаджиеви

Видян 1592 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Служители на хотел на Ветко и Маринела Арабаджиеви твърдят, че са останали без заплати. Напомняме, че 5000 души работят за най-голямата хотелска група в България с 15 000 легла. В сутрешния блок на NOVA телевизия, чрез директна връзка от морски курорт, рецепционистка и човек от поддръжката на един от хотелите, собственост на семейството, се оплакаха от невъзможността да се приберат в родния Благоевград. Пред камерите те заявиха, че парите трябвало да им бъдат изплатени между 10 и 15-то число, но това не се случило. Твърденията на работниците са, че не са получили възнаграждение в очаквания срок.


Водещият Виктор Николаев и колежката му Аделина Радева потърсиха за коментар Директора  ПР и комуникации на Виктория Туристик (компанията, менажираща хотела) и говорител на семейство Арабаджиеви Ангелина Ангелова в ефира на Nova. Тя отбеляза, че всички заплати са били изплащани в срок за месеците май, юни и юли – без закъснение.


Относно августовските задължения, тя припомни информация от средата на август за задържането на трима души в Бургас и сумата от 500 хил. лева, открита в тях в средата на август. Пиарът уточни, че сумата е била предвидена за изплащане на месечните възнаграждения на сезонните работици и фирмата официално е пуснала молба и нужните документи, за да могат парите да бъдат върнати от компетентните органи във възможно най-кратки срокове и заплатите да стигнат до хората. Част от закъсняващите месечни възнаграждения дори вече се изплащат предсрочно и първите заплати към сезонни работници са били получени още в петък със собствените усилия на компанията. Говорителката подчерта, че до дни всички работници ще получат парите си.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Никой не иска да се целува с помияр!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.