Свързани новини

29.08.2018 12:02

Турските самолети нахлуха 47 пъти за ден в небето над Гърция

Видян 2026 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Турски бойни самолети са извършили 47 нарушения на въздушното пространство над Егейско море само през първия ден на траур в гръцките ВВС, въпреки че Атина официално съобщава само за 4 нарушения, предава електронното издание на вестник Еleftherostypos. Според изданието в гръцкото въздушно пространство са навлезли общо 6 турски самолета, от които два разузнавателни CN-235 и четири F-16 в две взаимно свързани формации. Нарушенията са извършени над североизточната, централната и югоизточната част на Егейско море.


Турските самолети са били идентифицирани и прихванати, съгласно установената международна практика, като припомня че вторник е бил първият ден от тридневния траур в гръцките ВВС, обявен от министъра на отбраната Панос Каменос след катастрофата на учебен самолет при Триполи, област Спарта, при която единият пилот загина, предаде Фокус.


Нарушенията на въздушното пространство в Егейско море по време на обявен траур не са новина в турско-гръцките отношения, въпреки неписаните правила за уважение на паметта на загиналите пилоти.


На 12 април 2018 г. гръцки изтребител "Мираж-2000" се разби в морето край остров Скирос при завръщане от операция по прихващане на турски самолети - нарушители. По време на траура в памет на загиналия капитан Георгиос Балтадорис само за един ден бяха регистрирани 32 нарушения на въздушното пространство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с предизвикателства

Днес може да се сблъскате с предизвикателства, които