Свързани новини

13.08.2018 13:07

Симеонов затвори Какао бийч и бар Хедон

Видян 2108 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Две големи плажни дискотеки бяха затворени заради системни нарушения на наредбата за шума от Регионалната здравна инспекция. Това обяви на брифинг в Бургас вицеперемиерът Валери Симеонов.

„Спиране експлоатацията на обекти, по причина неспазване на изискванията на Закона за защита от шума в околната среда, това е новото. Вече 4-ти ден Какаовия плаж в Слънчев бряг и заведението „Хедонт” на плажа на Каваците южно от Созопол са затворени", обяви националистът.



Проверка на bTV показа, че заведението в Слънчев бряг вече работи, а голямо парти е било отложено през уикенда, с обяснението за технически причини.



 Шефът на бургаската здравна инспекция Георги Паздеров коментира, че от началото на сезона са издадени 84 предписания, 6 акта за нарушения и 22 заповеди за спиране на озвучаването след 23 часа.

„Голяма част от тези, които проверихме, спазиха предписанията. Мога да ви уверя, че днес Слънчев бряг няма нищо общо с предишната вакханалия”, каза Валери Симеонов. И добави, че едни и същи общини създавали проблемите с шума, визирайки Несебър и Созопол.

Симеонов каза, че добрият пример бил Поморие, където кметът преди началото на сезона събрал ресторантьорите и хотелиерите и ги предупредил да спазват законодателството.

"В Поморие има ред и законност, както и спокойствие за почиващите", каза вицепремиерът.

Заедно с проверки за шума по Южното Черноморие вървят и проверки на данъчните. Шефът на НАП-Бургас Христо Узунов обяви, че два хотела ще бъдат затворени заради множество нарушения на данъчното и осигурителното законодателство, предаде Медиапул. Хотелите са собственост на един и същи човек, който ще получи общо 23 акта за нарушения. За неиздаване на касова бележка предстои да бъде затворен и хотел в Бургас.

В един от големите аквапаркове по Южното Черноморие данъчни служители установили, че нито едно от 19-те фискални устройства на обекта не е подавало информация за оборотите си към НАП от края на юни тази година.







 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион