Свързани новини

10.07.2018 10:01

Радев: След катастрофалния провал на енергийната ни политика, Турция е решаващ фактор

Видян 2041 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 „Моят стремеж е да градя отношения на взаимно доверие и уважение с всички президенти на всички наши съседни страни. Нека не забравяме, че в днешните реалности и особено в нашия регион, добросъседството играе ключова роля за опазване на мира и стабилността“, каза президентът пред БНР. Думите му бяха коментар на обвиненията, че беше единственият държавен глава от Европейския съюз на инаугурацията на Реджеп Таийп Ердоган за втори мандат, вече с неограничена власт, събрала трите разделени в едни ръце.


„Неведнъж съм обръщал внимание върху недопустимата намеса на Турция в българските избори и нашите религиозни дела, но убеден съм, че ненамесата във вътрешните работи е основата на това, така необходимо на всички ни, добросъседство. Тук съм, защото уважавам избора на турския народ и очаквам същото от страна на нашите съседи“, посочи още Румен Радев, запитан за перспективите за развитие на двустранните отношения, след утвърждаването на нашата съседка като президентска република.


 „След катастрофалния провал на енергийната ни политика, Турция се превръща и в решаващ фактор по отношение на надеждността на нашата енергийна сигурност, на доставките и на цената на природния газ“, подчерта още българският президент. Така Радев коментира факта, че със спирането на Южен поток с писмо на вицепремиера Екатерина Захариева и преминаването към строеж на Турски поток до 2019 г., България ще се превърне от транзитна в крайна страна, което ще оскъпи много газа и отоплението ни и ще доведе до неминуем фалит дружествата Булгартрансгаз, Булгаргаз и субсидираните на практика от тях топлофикации.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с предизвикателства

Днес може да се сблъскате с предизвикателства, които