Свързани новини

04.05.2018 15:20

Създател на Новичок: Посочената от ОЗХО доза би убила целия Солсбъри

Видян 1667 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му са отровени с доза между 50 и 100 г. от веществото, съобщи шефът на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) Ахмет Юзюмджу, предаде РИА Новости. Според Леонид Ринк, един от хората, разработвали системата за химическо оръжие Новичок, такова количество от бойното вещество би могло да унищожи цялото население на Солсбъри. По думите му това прави съмнителна версията, че двамата са били отровени именно с него.


Сергей Скрипал и дъщеря му бяха настанени в болница веднага, след като бяха намерени на улицата в безпомощно състояние, но успяха да се възстановят, макар че британските власти и досега не са показали никакви кадри с тях след инцидента.


По-рано чешкият президент Милош Земан заяви, че малки количества от нервнопаралитичния газ Новичок са били произведени и съхранявани в Чехия, с което опроверга британската версия, че веществото се произвежда само в Русия.


Руски официални лица заявиха, че използваното за нападението в Англия вещество може да е дошло от Чехия, Швеция или Словакия.


Британското ръководство излъга, когато обвини Русия, че е единствен производител на химическото оръжие, коментира говорителят на руското външно министерство Мария Захарова. „Мъглата се разсейва и многобройните лъжи на правителството на Тереза Мей стават все по-ясни“, написа Захарова във Фейсбук, като се позова на изявлението на чешкия президент.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Денят ще предложи динамични социални контакти

Денят ще предложи динамични социални контакти. Бъдете