Свързани новини

03.05.2018 09:45

Симеонов: Търкането на талончета е болестно състояние

Видян 1564 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Внушава, се че с търкане на талончета и участие в хазартни игри, можеш да постигнеш всичко в живота. Това е патологично разстройство, коментира вицепремиерът Валери Симеонов. До края на седмицата той ще обсъди с партньорите си от Патриотичния фронт предложенията за промени в Закона за хазарта. В предаването "Денят започва" по БНТ Валери Симеонов каза, че очаква отговор по темата и от ГЕРБ. Вицепремиерът вече е водил разговори с ръководството на партията.


Промените предвиждат ограничаване на рекламата на частни хазартни игри. Собствениците им имали приходи от над 3 милиарда годишно, но законът не ги задължава да плащат нито ДДС, нито данък печалба, обясни пред БНТ Валери Симеонов. По думите му, те плащали само такса от 15 процента, а спортният тотализатор е длъжен да заделя средства от печалбата си за самоиздръжка и подкрепа на спорта у нас.


“Става въпрос за едно болестно състояние. Това е патологично разстройство - така е определено от Световната здравна организация. Така се внушава, че с търкане на талончета и участие в хазартни игри, можеш да постигнеш всичко в живота. Остава единствено внушението, че късметът си е твой и ти просто трябва да посегнеш да си го вземеш”, коментира Валери Симеонов лотарийните билети. “10 процента от учениците от 8 до 10 клас го правят всеки ден. На всичко това трябва да се сложи край, защото такова промиване на мозъци няма. Спортният тотализатор в момента е изгубил своите позиции. Той е изместен от частните игри”, добави Симеонов, цитиран от "24 часа".


По повод тютюнопушенето вицепремиерът напомни, че “пълното ограничение в закритите обществени места беше въведено през 2012 г. от ГЕРБ. Аз, като непушач, съм подложен на непрекъснат терор. Тютюнопушенето е вредно и то трябва да бъде определено в конкретни места. Забараната остава - разрешаваме само в ресторанти, барове, кафенета и дискотеки. Само в тези места, които са свърани с туризма”, добави Валери Симеонов.


Във връзка с разрешаването на проблема с ромите преди време в Асеновград, вицепремиерът заяви, че се гордее, че активно е участвал в този процес.


"Направихме една координирана и една съгласувана кампания заедно с местните власти в Асеновград. Държавата заедно с местните власти успя да реши този проблем, за което благодаря на община Асеновград, както и на обществеността, която макар малко трудно и със закъснение разбра и подкрепи нашите действия. Там беше назряла една втора Катуница. Етнически градът беше разделен на две. Имаше рискове от сблъсъци, кръвопролития и т.н. Ние постигнахме пълно омиротворяване. Оттогава в Асеновград няма никакви проблеми. Същият модел наложихме в Пловдив", каза Валери Симеонов.


С дистанционно управление, европейски мерки и напудрени доклади няма да се решат проблемите в ромските квартали в България. Решават се, когато човек отиде на място, уточни Валери Симеонов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с предизвикателства

Днес може да се сблъскате с предизвикателства, които