20.04.2017 09:57

Построиха устойчива пустинна къща от рециклирани материали

Видян 1662 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дълбоко в пустинята в Пионертаун в Калифорния тази семпла къща демонстрира устойчивост, съчетала мъдростта на вековете и модерните концепции в строителството. Може би ще се изненадате, но тя не е никак нова – била е завършена още през ноември 2009 г. Проектирана е от архитект Лойд Ръсел като „абсолютната пустинна къща“.


Основният навес, който формира дома, е голям стоманен покрив, под който е оформена същинската къща. Самата тя е изработена от рециклирани материали, превръщайки старото в нещо ново и красиво.


Нещо съществено насред този песъклив и сух пейзаж е заслонът на къщата, проектиран за пасивно регулиране на температурата на дома на три итерации. Първо, навесът отразява слънчевите лъчи и съответно намалява нагряването. Второ, прави сянка. Трето, да действа като буфер за вятъра, като позволява на охлаждащите въздушни потоци да преминават през структурата.


Площта на дома е 150 кв. м. Основната част от къщата има стени от гофрирана, ръждива и съответно червеникаво-кафява стомана. С тези пастелни цветове тя е в синхрон с околния пейзаж. Широки остъкления от плъзгащи се прозорци, високи от пода до тавана, отварят дома към двора, слливайки вътрешни и въшни пространства и охлаждайки интериора на дома.


Източник: Greentech.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.