01/03

Свързани новини

13.02.2017 10:50

Градският транспорт - най-предпочитан сред софиянци

Видян 1692 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Градският транспорт е най-предпочитаният начин за придвижване на софиянци. Въвеждането в експлaотация на новите и модернизирани превозни средства е сред основните причини за това.


Една от най-новите придобивки на столичния автотранспорт е електрически автобус, който се движи по линия №84 в посока от Орлов мост до летището. Превозното средство ще бъде тествано в София до 30 май 2017 г. Преди това то бе изпробвано в Париж. Автобусът е от ново поколение. Той е напълно екологичен - задвижва се изцяло на ток, като може да измине 280-300 км. само с едно зареждане. Освен това е икономичен, защото цената на пробег е 0,9 киловатчаса за километър.


Екобусът е нископодов, за да бъде достъпен за хората с увреждания и майките с колички и по-удобен за възрастните хора. Оборудван е и с климатик и безжичен интернет.


В градския транспорт е топло и удобно, а благодарение на интелигентните електронни табла можеш лесно да планираш времето си, сподели пред 19’ читател на вестника.


Припомняме, че наскоро писахме, че дори кметът на София Йорданка Фандъкова пътува през уикенда с градския транспорт. Тя бе забелязана от будни и наблюдателни граждани да се вози в автобусите № 76 и 74 и в тролей № 8. Запитана от редакционния ни екип за коментар, тя потвърди информацията и сподели впечатленията си.


„Доволна съм от това, което виждам. Автобусите се движат по разписание. Интелигентните електронни табла вярно отчитат пристигането на превозните средства на градския транспорт. ЦГМ поддържа добре новозакупените от общината машини”, обобщи тогава Фандъкова.


 Напомняме, че вече са подменени 50% от автобусите в градския транспорт в София. През 2015 и 2016 г. 126 превозни средства бяха сменени с нови, а миналата годинa бяха купени още 110 автобуса, които поетапно бяха пуснати в движение и вече обслужват девет линии на градския транспорт. Доскоро стопанисваните от частните оператори Юнион Ивкони ООД и Карат С АД линии: 150,72,73, 27 и 74 вече се обслужват от Столичния автотранспорт.


Междувременно стана ясно, че обновяването на градския транспорт продължава. Интелигентната система за управлението на трафика ще бъде надградена по Инвестиционната програма на Столичната община по ОП Региони в растеж по Приоритетна ос 1, процедура Изпълнение на Интегрирани планове за градско възстановяване и развитие. Отпуснатите средства са в размер на 126,7 млн. лв., а парите ще бъдат използвани в четири направления. Първото е реконструкция на трамвайната линия по ул. Каменоделска от моста Изида до ухо Орландовци, второто е реконструкцията на трамвайна линия по бул. Цар Борис III от ухо Княжево до ухо Съдебна палата (без участъка на площад Руски паметник).


 Освен това неотдавна бе съобщено, че нови 13 модерни мотриси ще тръгнат именно по тази най-старата софийска линия №5. Освен това неотдавна по Инвестиционната програма на Столичната община ще бъдат отделени и за закупуване на нови нископодови трамвай- ни мотриси с дължина 28-33 м и за надграждане на интелигентната система за управление на трафика и на съществуващата вече система за информация на пътниците в реално време.







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби