24.10.2016 17:48

7 нови небостъргача в София

Видян 4281 пъти | Коментари 38
Гласували 4 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна
Град в града в Лагера и Гранд Каньон в Младост, най-високата сграда в цяла България - София Скай форт на Цариградско шосе и Парадайс тауър до мола на Хладилника са планираните нови небостъргачи в столицата. В Младост вече тече разчистване на терена, но инвеститорите от Гаранти коза се оплакват от липса на активна позиция от страна на държавните институции за реализирането на проекта им за десетки милиони евро, финансиран с арабски капитали. Същата фирма стои зад проекта Град в града в Лагера, където ще има 4 високи сгради с лагуна между тях. Той вече вдигна на крак жителите на един от най-зелените квартали, които протестират срещу презастрояването. 44 етажа (202 м) ще наброява втората сграда от вече работещия комплекс Капитал Форт на групата Форт Нокс, която според бранша е с украински инвестиции. Парадайс тауър предстои в петък да получи или не ОК на експертния съвет по градоустройство. Той пък ще има 55 етажа и топла връзка с мола със същото име, който е управляван от грузински евреин.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 033 Деян 28.04.2023 13:17

    В центъра на София има много грозни и схлупени къщи приличащи на кокошарник.На тяхно място трябва да се изградят нови и красиви сгради.Може да бъде изградена сграда и на покрива и да се построи летяща въртяща чиния. Тази чиния да бъде кафе сладкарница и от нея да се вижда изглед от столицата.

  • 032 Николета Стайкова 28.04.2023 13:07

    Добре ще изглежда ако се построи сграда с формата на огромен кораб с височина осем етажа.На няколко метра от сградата да има езеро със шадравани и цветни пеещи фонтани. Нестандартните сгради са красиви и интересни.Заради тях ще се увеличи туризъма и страната става известна по света.

  • 031 Апостолов 28.04.2023 12:54

    Като деца си правехме робот със шест кутии от цигари и изглеждаше добре. По подобен начин може да бъде построена сграда или небостъргач с форма на робот. Има креативни сгради с формата като чайник, книга, куфар,яйце, виенско колело и много други.В Симеоново има построена къща с формата на охлюв и е включена в Световното културно наследство както и летящата чиния край Бузлуджа.

  • 030 Жоро Апостолов 28.04.2023 12:37

    Някой държави строят високи сгради в морето. Хубаво и атрактивно ще бъде ако в някой морски град бъде построена сграда като огромен параход в морето.Дори и да не е построена в морето ще бъде много интересно ако бъде построена сграда като огромен параход.Интересно ще е и небостъргач да бъде във форма на космически кораб.Атрактивна е сградата на Бузлуджа която е като летяща чиния. Може да бъдат построени няколко подобни сгради на различна височина.Така ще изглежда като нашествие на летящи чини.

  • 029 Петя Симеонова 27.04.2023 00:51

    Хубаво ще бъде ако в България бъдат построени много високи и красиви небостъргачи който са в челото на световната класация. По света има постоянно конкуренция за най висок и най красив небостъргач.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

водолей