24.10.2016 17:48

7 нови небостъргача в София

Видян 4285 пъти | Коментари 38
Гласували 4 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна
Град в града в Лагера и Гранд Каньон в Младост, най-високата сграда в цяла България - София Скай форт на Цариградско шосе и Парадайс тауър до мола на Хладилника са планираните нови небостъргачи в столицата. В Младост вече тече разчистване на терена, но инвеститорите от Гаранти коза се оплакват от липса на активна позиция от страна на държавните институции за реализирането на проекта им за десетки милиони евро, финансиран с арабски капитали. Същата фирма стои зад проекта Град в града в Лагера, където ще има 4 високи сгради с лагуна между тях. Той вече вдигна на крак жителите на един от най-зелените квартали, които протестират срещу презастрояването. 44 етажа (202 м) ще наброява втората сграда от вече работещия комплекс Капитал Форт на групата Форт Нокс, която според бранша е с украински инвестиции. Парадайс тауър предстои в петък да получи или не ОК на експертния съвет по градоустройство. Той пък ще има 55 етажа и топла връзка с мола със същото име, който е управляван от грузински евреин.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 038 Иванов 28.04.2023 14:40

    Кариерите около София вече са езера. Но трябва около тях да бъде залесено с дървета и храсти. Така те ще бъдат съставна част на бъдещ парк. Около парка да се изградят нови модерни квартали. Но за да бъде това факт, трябва всички некадърници от кметството да бъдат изгонени.

  • 037 Николина Янакиева 28.04.2023 14:29

    Кметството не трябва да пречи за изграждането на широки улици, транспортни надлези, небостъргачи и нови стадиони. Затова трябва да започне спешно строителство на нови квартали с широки улици и булеварди с много място за паркиране.На всяка метро станция трябва да бъдат изградени много паркинги.Кръстовищата да бъдат с надлези на няколко нива.Небостъргачите не заемат много място и между тях може да има много зеленина и спортни площадки.

  • 036 Петя Николова 28.04.2023 14:18

    Не трябва да се допуска строеж на грозни сгради и къщи като тези зад околовръстното в Младост при кино Арена. Боядисани са с грозни ярки цветове и приличат като гето в Рио де Жанейро.През социализма се строяха грозни и еднакви къщи като кантон. Не трябва повече да се допускат подобни грешки. Грозните и некачествени панелки трябва да бъдат събаряни вместо санирани.На тяхно място да се изграждат супер модерни небостъргачи който не заемат много площ.

  • 035 Калоян 28.04.2023 14:03

    Прекрасно ще бъде ако в софийското поле река Искър да бъде издълбана и разширена като пръстта се слага за диги и бъде залесена отстрани с дървета и храсти.Така тя може да бъде частично плавателна.Около нея да се изградят нови квартали с рядко срещани сгради и небостъргачи. Може да бъде създаден футболен клуб България и там да бъде построен негов модерен стадион. Така на него ще могат да играят и националите.

  • 034 Клаудия 28.04.2023 13:51

    След като бъде демонтиран паметника на Съветската армия,на негово място може да бъде построена Айфелова кула но много по голяма от тази на Златни пясъци.В много градове по света има триумфални арки включително и в съседните държави.В българските градове няма арки. Може дори една голяма арка да бъде изградена. Отстрани по стените и да бъдат ликовете или статуи на Кирил и Методи, Левски, Ботев, Вазов и други велики българи. Защото не трябва да се правят политически паметници и след преврат да бъдат събаряни.Небостъргачите могат да бъдат кръщавани с имената на велики българи. Две кули близнаци може да бъдат с имената на Кирил и Методи.

  • 033 Деян 28.04.2023 13:17

    В центъра на София има много грозни и схлупени къщи приличащи на кокошарник.На тяхно място трябва да се изградят нови и красиви сгради.Може да бъде изградена сграда и на покрива и да се построи летяща въртяща чиния. Тази чиния да бъде кафе сладкарница и от нея да се вижда изглед от столицата.

  • 032 Николета Стайкова 28.04.2023 13:07

    Добре ще изглежда ако се построи сграда с формата на огромен кораб с височина осем етажа.На няколко метра от сградата да има езеро със шадравани и цветни пеещи фонтани. Нестандартните сгради са красиви и интересни.Заради тях ще се увеличи туризъма и страната става известна по света.

  • 031 Апостолов 28.04.2023 12:54

    Като деца си правехме робот със шест кутии от цигари и изглеждаше добре. По подобен начин може да бъде построена сграда или небостъргач с форма на робот. Има креативни сгради с формата като чайник, книга, куфар,яйце, виенско колело и много други.В Симеоново има построена къща с формата на охлюв и е включена в Световното културно наследство както и летящата чиния край Бузлуджа.

  • 030 Жоро Апостолов 28.04.2023 12:37

    Някой държави строят високи сгради в морето. Хубаво и атрактивно ще бъде ако в някой морски град бъде построена сграда като огромен параход в морето.Дори и да не е построена в морето ще бъде много интересно ако бъде построена сграда като огромен параход.Интересно ще е и небостъргач да бъде във форма на космически кораб.Атрактивна е сградата на Бузлуджа която е като летяща чиния. Може да бъдат построени няколко подобни сгради на различна височина.Така ще изглежда като нашествие на летящи чини.

  • 029 Петя Симеонова 27.04.2023 00:51

    Хубаво ще бъде ако в България бъдат построени много високи и красиви небостъргачи който са в челото на световната класация. По света има постоянно конкуренция за най висок и най красив небостъргач.

  • 028 Анелия 27.04.2023 00:44

    Хубаво е когато се строят високи небостъргачи според световните стандарти с креативна форма.В Испания има два близнака небостъргачи един срещу друг от двете страни на улицата и са свързани под земята. Те са наклонени над улицата около метър.Има някой с форма на робот,яйце, кръг,цилиндрични, шестоъгълни. Колкото са по високи и по различни стават по известни по света и са символи на държавите. Има въртящи или със зеленина от растителност по тях.ще бъдат ли построени небостъргачи в България над сто етажа.

  • 027 Николай Апостолов 27.04.2023 00:29

    В чест на братята Кирил и Методи създатели на българската и славянската писменост,трябва да бъдат построени два много високи небостъргачи близнаци.В страната ни няма построени небостъргачи над 60 етажа. Най високия е на 32.Стандарта за небостъргачи по света е от 40 етажа на горе или над 100 метра. В България са свикнали да наричат небостъргачи сгради на 19 етажа както и на 75 метра височина.Трябва да свикнат със световните стандарти.

  • 026 Гена Иванова 27.04.2023 00:10

    Не трябва като издават разрешително за строеж на истински небостъргачи, да принуждават строителите да намаляват височината от проектираната.Дори трябва да ги поощряват да изграждат по високи като подобряват рекорди във височината.

  • 025 Венко 26.04.2023 16:50

    Бивш участник в Биг Брадър обеща да построй най високия небостъргач в света край Варна.Това ще бъде в чест от победата на българите над арабите.Така те спасяват Европа от арабите. Държавата трябва да му помогне по всякакъв начин за изграждането на този огромен небостъргач висок 1200 етажа.

  • 024 Петър Якимов 26.04.2023 16:43

    Около централна гара както и при другите гари е много подходящо място за изграждане на истински небостъргачи.

  • 023 Деспина Заркова 26.04.2023 16:39

    До НДК при хотел Хилтън е подходящо място за изграждането на много висок и красив небостъргач.Не трябва да има ограничение на височината на небостъргача защото няма да пречи на самолетите и на гледката към Витоша.

  • 022 Иван Генов 26.04.2023 16:32

    Трябва да се изгради нов квартал с гора от небостъргачи, широки улици, красиви паркове, много паркинги.Подходящо място е бул. Сливница да бъде продължен до магистрала Хемус. Около булеварда да се изградят красиви небостъргачи. По булеварда да се прокопае метро от Александър Невски покрай паметника Левски по бул. Васил Левски и да се движи по бул. Сливница. Така булеварда ще бъде най важната пътна артерия която ще свързва центъра с всички магистрали около София.

  • 021 Антон 26.04.2023 16:16

    Има селяндури и еко фашисти които са против изграждането на небостъргачи защото се плашат от тях. Оправданието им е че небостъргачите пречат на гледката към Витоша. Затова по добре да живеят в планините и да носят мед на мечките.

  • 020 Стефан Николов 26.04.2023 16:08

    Преди няколко години господарите ни убеждаваха че армия и оръжие не са ни нужни.Затова ни задължиха да съкратим армията си и да унищожим оръжието с което разполагаме. Но сега ни убеждават в обратното за да купуваме скъпото им оръжие.Така страната ни става техен спонсор а армията ни воюва по света защитавайки чужди интереси.Затова трябва децата на политиците ни задължително да бъдат в армията ни.Тогава ще разберат че по важно за страната ни е да се изграждат качествени магистрали, стадиони и небостъргачи.

  • 019 Невена 26.04.2023 15:56

    Навсякъде по света земята е скъпа и става все по скъпа.Затова тези които са на власт трябва да строят истински небостъргачи. Така ще се икономисва много площ и страната ни ще бъде известна с модерно строителство. Освен това трябва да бъдат построени стотици транспортни надлези и подлези.

  • 018 Деян 26.04.2023 15:39

    Ако бъде построен проектирания 305 метров небостъргач,страната ни ще се ползва с авторитет и уважение от цивилизования свят. Освен това този истински небостъргач ще бъде символ и гордост за държавата ни. България ще бъде разпознаваема с него.

  • 017 Николина 11.04.2023 20:48

    Политиците освен че ограбиха държавата продължават да прахосват милиони за непрекъснати избори. Не трябва да получават заплати. Тия цървули не разбраха ли че винаги вече трябва да има коалиционно правителство. Така всички ще носят отговорност. Докато от тия престъпници не влязат в затвора половината няма повече да гласувам. Парите които прахосаха за избори трябваше да построят нов Национален стадион и някой красив небостъргач.

  • 016 Ваня 11.04.2023 20:07

    България е богата държава но крадливите политици я правят бедна. С минералната вода, розовото масло и киселото мляко сме на световно ниво. При арабите минералната вода е по скъпа от бензина. Освен това имаме природни богатства, земеделие добре познато в Европа, животновъдство с най хубавите агнета и крави сме. Българските домати са най хубави. Но имаме най крадливите политици. Те унищожиха земеделието и животновъдството като внасят от чужбина и не дават дотация на производителите. Тия престъпници не искат да се строят небостъргачи и нови стаадиони.

  • 015 Димитър 11.04.2023 19:50

    В София освен че не строят истински небостъргачи строят грозни къщи. Пример за това е зад околовръстното в Младост при кино Арена. Боядисани са с много грозни ярки цветове. Хубаво щеше да бъде ако ги бяха построили като фермерските къщи в САЩ. Правителството трябва да се учи и да взима пример от господарите ни.

  • 014 Иван Янев 09.04.2023 10:28

    Тези който принуждават строителите да намаляват височината на небостъргачите е подобно все едно някой да ги принуди тях да си намалят височината на тялото си. Такива хора са за съжаление, защото простотията не ходи в гората а по хората.

  • 013 Николина 09.08.2022 20:50

    Има цървули който мислят че небостъргачите пречат на гледката към Витоша. На гледката повече пречат панелните блокове който са дълги като Китайската стена. На тяхно място може да се слагат палатки или да се строят колиби.Много държави строят масово небостъргачи.България не трябва да се самоизолира от напредналите държави и да се се строят много небостъргачи.До Стара планина има много незастроени площи където може да се строят стотици небостъргачи.Всяка година София се увеличава с десетки хиляди жители. Жилища и детски градини не стигат. Трябва да се изградят много нови квартали до Стара планина и тя да бъде градски парк.

  • 012 Николина 09.08.2022 20:50

    Има цървули който мислят че небостъргачите пречат на гледката към Витоша. На гледката повече пречат панелните блокове който са дълги като Китайската стена. На тяхно място може да се слагат палатки или да се строят колиби.Много държави строят масово небостъргачи.България не трябва да се самоизолира от напредналите държави и да се се строят много небостъргачи.До Стара планина има много незастроени площи където може да се строят стотици небостъргачи.Всяка година София се увеличава с десетки хиляди жители. Жилища и детски градини не стигат. Трябва да се изградят много нови квартали до Стара планина и тя да бъде градски парк.

  • 011 Николина 09.08.2022 20:50

    Има цървули който мислят че небостъргачите пречат на гледката към Витоша. На гледката повече пречат панелните блокове който са дълги като Китайската стена. На тяхно място може да се слагат палатки или да се строят колиби.Много държави строят масово небостъргачи.България не трябва да се самоизолира от напредналите държави и да се се строят много небостъргачи.До Стара планина има много незастроени площи където може да се строят стотици небостъргачи.Всяка година София се увеличава с десетки хиляди жители. Жилища и детски градини не стигат. Трябва да се изградят много нови квартали до Стара планина и тя да бъде градски парк.

  • 010 Нели Драганова 09.08.2022 20:32

    В България небостъргачите са само на картинка.Много хора казват небостъргач на всяка по висока сграда. Има няколко небостъргача но от кметството ги принуждават да намаляват височината им.Цивилизованите държави по вета се надпреварват да строят по високи и по красиви небостъргачи.В страната ни не трябва да бъдем зрители а да бъдат събаряни грозните и некачествени панелни жилища с изтекъл срок на годност.На тяхно мсто може да се построят красиви небостъргачи.

  • 009 Ваня Апостолова 09.08.2022 12:57

    От кметството не трябва да налагат ограничения във височината на небостъргачите и да не пречат за тяхното строителство.Когато при стройтелство открият артефакти ще ги запазят но строежа да си продължи.Освен това колизеума в София трябва да бъде възстановен дори ако трябва да бъдат събаряни някой сгради.

  • 008 Ванеса Янакиева 09.08.2022 12:46

    Във всички големи градове трябва да се изграждат големи и красиви небостъргачи и метро.Всеки град трябва да има различен небостъргач който да го отличава от другите и ще е символ за града.Защото с грозните еднакво високи панелни блокове страната ни прилича на Китайската стена.Панелните блокове вместо да ги санират некачествено и да ограбват държавата, трябва да бъдат събаряни. Освен че са некачествени панелките те заемат много място.На мястото на един панелен блок може да се построят два небостъргача.Цената на земята постоянно расте и затова умните хора строят небостъргачи защото заемат малко площ.

  • 007 Камелия 09.08.2022 12:28

    В България някога ще бъдат ли построени въртящи небостъргачи и високи над сто етажа. Участник от Биг Брадър обещава някога да построй небостъргач над 1300 м.висок и да бъде близо до Варна.Това ако бъде реалност ще бъде най високия небостъргач в света и от него ще се вижда половин Европа.Това ще беде символ и гордост за България.

  • 006 Anonimen 09.08.2022 12:13

    Когато са много небостъргачи до тях да няма ниски сгради е приятна гледка. Има незнаещи хора който на 70 метрова сграда казват небостъргач. Световния стандарт за небостъргачите е да са над 100 м. или над 40 етажа.Хубаво е да са на различна височина истинските невбостъргачи и да са с различна форма.Трябва навсякъде да може да се строят небостъргачи.Освевн на пет километра пред пистата и ширина километър.

  • 005 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Много по хубаво щеше да бъде до високата кула двете цилиндрични постройки да бяха поне двойно по високи. Защото по добре изглеждат букет от небостъргачи. Въпреки че някои наричат 70 метрова сграда небостъргач.На това не застроено място може да се изгради цял комплекс с високи небостъргачи.

  • 004 Винченцо Борисов 30.06.2019 14:08

    Навсякъде може да се изграждат небостъргачи в София с изключение на 5 км. пред и зад пистата на летището. Но на корумпираните чиновници ще се намери някаква причина за да им пречи. На еко фашистите им пречели кулите че не се виждала Витоша. Но те забравят че дългите панелни блокове пречат повече на гледката защото са като китайската стена. Докато кулите са високи но тесни и от страни се вижда Витоша. Кулите са символ и гордост на всяка държава.

  • 003 Доналд Василев 30.06.2019 14:08

    Защо корумпираните в съвета умишлено забавят разрешителните за строеж на небостъргачи в София. Дори търсят причини да спират строежа им. Затова в корумпираната държава не идват инвеститори. Във София има много не застроени площи и ако се застроят с небостъргачи градът ще заприлича на съвременен Европейски град.

  • 002 Ричарт 30.06.2019 14:08

    Зад НДК до хотел Хилтън ще бъде красиво ако се изградят няколко много високи небостъргачи. Когато небостъргачите са повече и са по високи изглеждат прекрасно. След като човек се вгледа продължително в група небостъргачи той релаксира и му действа успокояващо.

  • 001 Димитър 30.06.2019 14:08

    Европа която беше консервативна към изграждането на небостъргачи, се промени и държавите се стремят да изграждат високи и много красиви кули. Дори и източна Европа и Русия започнаха масово изграждане на модерни небостъргачи има и въртящи. Много престижно ще бъде в София да се изградят няколко въртящи небостъргача.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

риби