16.04.2016 10:14

Ford прави здравословен и екологичен кампус

Видян 3849 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      Автомобилният производител Ford Motor Company представи амбициозните си планове за превръщането на централата „Dearborn“ в Мичиган в здравословен и екологичен кампус, съобщава Greentech.bg. Проектиран от архитектурната фирма SmithGroupJJR, 10-годишният проект за трансформацията на кампуса „Dearborn“ ще премести 30 000 служители от 70 сгради в два кампуса, предлагащи обширна пешеходна общност, изпълнена със зелени площи, която включва седемте концепции на сградния стандарт WELL. Перлата в короната ще е Устойчивият демостранционен център – абсолютно безотпадъчна сграда, способна да произвежда повече енергия, отколкото изразходва.


    С площ от 697 000 кв. м., новото работно пространство ще бъде разчетено така, че да насърчава иновациите и сътрудничество във всички аспекти на работата компанията. “Тъй като ние ставаме компания за мобилност, инвестираме в нашите хора и в инструментите, които те ще използват, за да реализират нашата визия“, казва президентът и главен изпълнителен директор на Ford Марк Фийлдс.


    Първата фаза на строителството ще започне този месец с кампуса за Научно-изследователска дейност и инженеринг. Предвидено е той да бъде завършен през 2023 г. В него ще се настанят 24 000 служители, разпределени върху 418 хиляди кв. м. Акцентите в кампуса включват нов Център по дизайна, Център за автономни превозни средства, както и устойчив демонстрационен център, който посреща стандартите на „Предизвикателството „Живи сгради“. Изграждането на втора фаза, която се фокусира върху Глобалната централа, ще започне през 2021.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак